Ez lehet-e Sklerozis Multiplex?
Az egyik labamban 3-4 napja egy tenyernyi helyen ilyen viszketo, fajos erzes van. Nem folyamatos, hanem vissza-visszajon 1-1 orara.
Talan meg azt vettem eszre, hogy bizonyos poziciokban, pl. ha jobb labat terhelem es allok, akkor inkabb visszajon, mint maskor.
Ugy erzem, mintha melegebb lenne ez a resz.
2 eve, mikor sokat cipeltem a lanyomat, ilyen idegfajdalom ment le ugyanebbe a labamba, ha kicsit elore doltem vele. Ez azota elmult, csak az volt hasonlo.
4 eve ugyanebben a labamban, a vadlimban volt olyan erzes, mintha trombozis lenne. A korhazban megvizsgaltak, es mondtak hogy nem trombozis. Aztan el is mult az erzes.
Az elmult 2 evben a kozellatasom jelentosen romlott (47 vagyok), de kettos latasom nincsen.
Aktivan sportolok (8+ km futas naponta) es fogytam 12 kilot az elmult evben.
Az unokabatyam SM-es, igy allandoan ott lebeg ennek a lehetosege a fejem felett.
Azok, akik SM-esek, es van ilyen jellegu tunetuk, hogyan irnak le, amit ereznek? Milyen gyakran, milyen eros, milyen fajdalom es a tobbi.
Koszonom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!