Akinek volt vesekője, vesehomokja mennyi idő után érezte
jól magát?
Figyelt kérdés
Vasarnap hajnali 3 kor bevittek az sbo-ra. Görcsös jobb vese, alhasi fájdalommal, mely soha nem érzett fájdalom volt. Az sbo-n már volt hányás is. Ott kénytelen voltam kérni fájdalomcsillapítót, mely 2 órára rá a bent fekvésem alatt elmúlt. UH-t kértek, ott a vesehomokot mondtak, vagy kisebb vesekőnek gondolták. Nem tért vissza a fájdalom akkor. Delelőtt 11 órakor szabadultam, aznap nem volt baj. Egyébként múlt péntek óta mai napig kűzdök megfázásos tünetekkel, nem gyógyszerezten magam, de lassan kellene, mert keptelen elmúlni az orrfolyás és köhögés.
A lényeg: a jobb vesetájékon még mindig fáj, ütögetésre kifejezetten rossz. Meleg fürdő kellemes volt neki. Most ennek a megállapított vesekő vagy vesehomok az oka vagy akkor már rég emúlt volna? Volt valakinek hasonló? Lehetséges, hogy ez vesedaganat vagy mire gondoljak?
43/F
dec. 26. 19:17
1/8 anonim válasza:
Meg kene szulni a koveket. A fajdcsillapito nem tunteti el.
dec. 26. 19:18
2/8 anonim válasza:
Lehet egy elsúlyosbodott húgyúti fertőzés miatt csináltál kismedencei gyulladást. A sok óvszer nélküli anális szex hetente új nővel plusz piszkos kéz
dec. 26. 19:41
3/8 anonim válasza:
Gondolom csináltak röntgent a sibon. Ott látszott volna a vesedaganat. Nekem kijött a kő és utána még 1 hétig fájt a derakam. Ha neked nem jött ki csak megnyugodott és épp nem mozog akkor barmikor újra kezdődhet a görcs. Miért lenne vesedaganat?! Ne viccelj már a kő meg a homok okoz ilyen erős fájdalmat.
dec. 26. 20:02
4/8 anonim válasza:
Ha meggyógyultál menj el az urologiára ott megnéznek mindent ultrahanggal. Valoszínű nem jött ki a kő vagy a homok az fáj.
dec. 26. 20:04
5/8 A kérdező kommentje:
Kedves 3.-4.! Köszönöm a válaszotokat! Nem csináltak rtg-t, csak egy fiatal doktornő nézte meg uh-n. Követ már nem látott csak vesetágulatot. Vesedaganat nem nagyon mutatható ki uh-val, csak, ha már nagyon régen ott van, ezért jött az aggodalmam.
dec. 26. 20:11
6/8 Ypszilon1980 válasza:
Vesedaganat kimutatható UH-val, de legalábbis a rendellenes vese alakja, állapota igen. Vesetágulat lehet egy eltávozott kő miatt is, ezek a panaszaid lehetnek ettől, nekem vesehomok ürüléstől volt hasonló. Egyszer régebben volt vesetágulatom gyulladás miatt amúgy, antibiotikumot szedtem rá, szóval lehet ez akár felfázás miatt is.
dec. 26. 22:23
7/8 A kérdező kommentje:
Kedves Ypszilon! Köszi a Te válaszod is! Olvastam mar több helyen a válaszaid, szerintem Te tudod is mit beszélsz. Komolyabb dolgot nem állapítottak meg, de az épp elég, amit érzek. Mára talán nem fáj annyira. Lehet el fogok menni háziorvoshoz, mert ez a megfázás sem akar sokkal jobbra fordulni.
dec. 27. 11:10
8/8 Ypszilon1980 válasza:
Igen, az a legjobb, ha orvoshoz elmész, mert ezek a kórokozók nagy galibát tudnak okozni, lehet a felső légúti tünetek csak kísérő tünetei egy már meglévő lappangó állapotnak. Amúgy ha vesetágulatot látnak, akkor szinte mindig az az első, hogy valami térfoglaló folyamatot keresnek, követ vagy valami mást, nálam is így szokott lenni, nekem még anno CT is kellett, de se kő, sem tumor nem volt. Tud a vesehomok ürülés is nagyon fájni, tapasztalat, ráadásul még utána napokig, nekem is kellett 2 féle AB+fájdalom csillapító.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!