Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Radiculopathiaval küldtek az...

Radiculopathiaval küldtek az ideggyógyászatra. Ott vajon mi várható? Még lesznek további vizsgálatok? Röntgen már készült.

Figyelt kérdés
Az ortopédián azt mondta az orvos gyógytorna fog majd helyrehozni. Csak elfelejtettem megkérdezni ehhez miért kell még a neurológián is futnom egy kört?!

ma 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Mert ez idegi/gyöki fájdalom, az meg elsősorban a neurológiára tartozik.
ma 13:47
 2/4 A kérdező kommentje:
De ott vajon mit csinálnak vele?
ma 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen neruológust fogsz ki. van, amelyik gyógyszert ír ki. Van, amelyik további vizsgálatra küld, valami komolyabb képalkotóra. Van, amelyik küld a gyógytornászhoz.

Tapasztalatból mondom, hogy azzal járnál a legjobban, aki további képalkotóra küld, MIELŐTT gyógytornászhoz irányít. Csak az a gáz, hogy képalkotóra a várakozás minimum 3-4 hónap szokott lenni a közgyógyellátásban.

Egyébként az ortopéd azért küld tovább a neurológushoz, mert a gerincelváltozások az idegi érintettség miatt a neurológia szakterülete.

ma 14:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Jobban örülnék ha nem küldenének további képalkotóra. Mert már más okból kifolyólag nagyon sok röntgen, ctn és átvilágítason estem át. Mr nekem nem lehet mert fém van a testemben. Ct meg óriási terhelés. Egyébként ismerem már a neurologust nagyon aranyos segítőkész. Remélem csak torna lesz. :/

De megnyugtattál azért. Tényleg köszi.

ma 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!