Ha ezeket a megfazasok vírusok okozzák, akkor miért írnak rá antibiotikumot az orvosok? Van értelme akkor egy náthával dokihoz menni?
Figyelt kérdés
Második hete vagyok benne, első hét az a nagyon erős torokfájás, köhögéssel. Aztán vagy 2 napig egész jól voltam, most meg orrfolyas, láz, köhögés. Gondolkodom a dokin, de mi értelme így?ma 08:06
1/5 anonim válasza:
Ha már második hete vagy beteg és nem gyógyultál meg magadtól, akkor menj el, mert ez nem egy sima nátha. Az amúgy se szokott lázat okozni. (Tudtommal.) Hogy a fő kérdésre is válaszoljak, szerintem úgy gondolkodnak, hogy "oké lehet ez most vírus, de a bakteriális felülfertőződést akadályozzuk meg". Ez a gondolkodás nem helyes, mert az antibiotikum kezelésre való nem megelőzésre, de más ötletem nem nagyon van hogy miért csinálják. A tényleges okra én is kíváncsi lennék.
2/5 anonim válasza:
Vannak vegyes fertőzések, és vannak látható jelei annak, ha valami gazdag inkább bakteriális. Vannak gyorstesztek. Meg most divat a diftéria, ami akár olyan is lehet, mint a te eseted.
Nyilván nem tudhatja a doki, hogy valami csak és kizárólag vírustól van, de jobb eszközei, több tapasztalata van hozzá, hogy helyesen véleményezze, mint neked.
3/5 anonim válasza:
Hasonloan vagyok en is, nem tudom mi van most. Altalaban magamtol 4-5 nap alatt meg szoktam gyogyulni, reg voltam mar ennyire beteg, nem is emlekszem ra mikor.
Kaptam antibiotikumot 11 nap utan, miutan nem javult egyaltalan az allapotom, ugy nez ki az segit most.
4/5 A kérdező kommentje:
Ertem. Nálam már 12. napja. Akkor ezzel érdemes orvoshoz menni már?
ma 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!