Ambroxolnak mennyi idő után kellene hatnia?
Figyelt kérdés
A háziorvosom szerint tüdőgyulladásom van, kb 1.5 hete köhögök szárazon, amire ambroxolt kaptam 75 mg, napi kétszer. Már 5 tablettát beszedtem, vagyis 2.5 napja szedem, de nagyon minimális, szinte semmi hatása nincs.dec. 12. 21:55
1/4 anonim válasza:
Antibiotikumot is kaptál? Az Ambroxol jó szer, lehet, hogy még kell neki egy kis idő.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, kaptam, 10 napra való adagot, azt is szedem rendesen ugyanúgy 2.5 napja. Mindent betű szerint úgy csinálok, ahogy a doki mondta, de minimális javulást érzek csak. Tudom, ennyi idő alatt nem fogok meggyógyulni, de az ambroxolnak már talán kéne hatnia. De még mindig leginkább száraz a köhögésem, amikor nem, akkor is csak nagyon minimális trutyi jön fel.
dec. 12. 22:26
3/4 anonim válasza:
Az Ambroxol mellé azért pár dolgot érdemes megtenni, hogy jobban javulj. Nyákoldó, ezért fontos, hogy sokat igyál mellé. Érdemes hidegpárásítót beüzemelni (főleg éjjelre), az nálunk 1.5 nap alatt (gyógyszerrel) felszakítja a letapadt trutyit. Plusz jó még, ha elalvás előtt egy kanál mézet elnyalogatsz - igen, tudom, fogmosás, de 2-3 napot kibírsz így :) nekem az nagyon sokat szokott segíteni a köhögési ingeren + ha dupla pólóban vagy , esetleg póló+pulcsi, mert ha melegen tartod a felsőtested, nem annyira jön rád a köhögési inger. Ja és persze sokat kell szellőztetni!
4/4 A kérdező kommentje:
Annyit iszom, hogy gyakorlatilag 1.5 óránként pisilni járok - éjszaka is. Szóval ez pipa.
Hidegpárásítónk van, de nem merem hosszútávon használni, mert hajlamos a lakásunk a penészesedésre (bár most épp nincs ilyen gond, szóval lehet, hogy bekapcsolom).
Én érzem amúgy, hogy fel akar szakadni, mert egy csomó szörcsögés és recsegés hallatszik belőlem, de egyszerűen nem sikerül.
De holnap írok a házidokimnak is, hátha van ötlete.
dec. 12. 23:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!