Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van életbiztosításod vagy...

Van életbiztosításod vagy felesleges dolognak tartod?

Figyelt kérdés
egy kis közvéleménykutatás. Most tettem le vizsgát belőle és érdekel az emberek hozzáállása a témához. Köszi.
dec. 7. 15:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Szuicid hajlamaim vannak helyette.
dec. 7. 16:56
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
Van, mert a cégem fizeti, egyébként magamnak nem fizetném. Inkább olyan biztosításokat fizetek (pl.eü biztosítás járóbeteg-ellátásra es műtétekre), amik az életben maradásomhoz kellenek, ha meghaltam már úgyis mindegy.
dec. 7. 19:09
 13/15 anonim ***** válasza:
12. Az életbiztisítások nem csak arra stólnak, hogy felfobod a bakit. Egészségkárosodásra, életmentő műtétekre stb. is.
dec. 7. 19:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem nincs, de a sógoromnak van és indokolt. 3 kicsi gyerekük van, ha a sógorom meghal, a húgom nehéz helyzetbe kerülne a három gyerekkel. A sógorom a fő kereső, a többszörösét keresi mint a tesóm. Ezért fizetik az életbiztosítást, hogy ebben az esetben legyen miből felnevelni a gyerekeket, ne teljesen a tágabb családra szoruljanak. Nyilván nem jó mindenre, például egy tartós rokkantság így is gondot okozna de pár dolgot azért fed.

Nekünk meg azért nincs mert csak egy gyerekünk van, és bármelyikünkkel történik valami, egy gyereket még fel tud nevelni a másik. Kiegyenlítettebb a keresetünk is.

dec. 7. 19:42
 15/15 lizzi77 ***** válasza:
100%
Nem mindegy,hogy kockázati vagy megtakarítási biztiről van szó,vagy nyugdíjbiztiről.A kockázati addig fizet,amíg te is fizeted,a megadott eseményekre,itt kizáró ok valóban pl háború,járvány és meglêvő betegség.A megtakarítási egyszer lejár,min 10 évre kötőd,itt is lehet extrákat beletenni,(de főleg halálesetre szól,esetleg rokkantságra),ha lejár,megkapja a kedvezményezett(mondjuk itt is figyelni kell a mögöttes portfólióra,és változtatni rajta ,ha kell),a nyugdíjbizti is megtakarítási biztosítás,azzal a különbséggel,hogy amikor nyugdíjas leszel,akkor jutsz hozzá,(ill. akkor kapod meg,amikor betöltöd azt az életkort,ami a kötés időpontjában a nyugdíjkorhatár ).Nekem is van dolgozói,kockázati,euró alapú megtakarítási,és nyugdíjbizti is.Egyrészt biztonságérzetet ad,másrészt legalàbb nem költöm el ezeket a pénzeket,hanem gyűlik...amilyen a nyugdíjrendszer itthon,az én nyugdíjam 18 év múlva már csak vegetálásra lesz elêg,és nem vagyok hajlandó nyomorogni.De mivel nem vagyok túl vàllalkozó szellemű,maradok a hagyományos megtakarítási formáknál inkább
dec. 8. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!