Növekedési fájdalom vagy csomtrák ?
Honnan tudom, hogy a gyermekeknek melyik van ?
Napok óta fájlalja a kezét, karját, lábát (comb leginkább), de ha 2 perc múlva rá kérdezek, hogy fáj-e , azt mondja nem.
Nem tudom igazat mond-e vagy csak azért mondja, hogy megmaszírozzam az adott területet.
Voltam vele orvosnál, fájdalomcsillapítót kell szednie 2 hétig és aztán vissza menni
De addig gyomoridegem van, hogy mi ez.
Hány éves korban jelentkezik a növekedési fájdalom ?
Csak nappal van, vagy éjszaka is felébred rá?
Hány éves?
Sportol?
Vegyesen eszik?
Növekedési fájdalom, sima fáradtság, izomláz, megfázás (átfáztak a végtagjai) akármilyen korban előfordulhat.
Az egészen biztos, hogy nem csontrák (ez orbitális marhaság - a rák pl. egyáltalán nem a fájdalomról ismerszik meg, és nem mindenhol egyszerre)!
Könnyen lehet, hogy kicsit kényeskedik, és szereti, ha megmasszírozod . Ebben nincs semmi rossz - de oka lehet: dédelgetésre vágyik, unatkozik, egyedül érzi magát... ?
Erősen nőnek csecsemőkortól ovis korig, és borzasztó gyorsan nyúlnak a végtagok a kis- és nagykamaszoknál is (évjárat szerint nem egyformán).
Nappal
Ébred éjszaka, de inni meg pisilni, rá kérdezek, fáj-e, azt mondja nem
2,5 éves
Akkor ne aggódj.
Gyerekorvosnak mutasd meg, hogy áll a lábacskája, kell- e vinned ortopédiára, vagy venni supináló betétet.
Meg próbálj megnyugodni, hogy ne kérdezgesd folyton. Mert akkor azt tanítod, hogy nem ő maga, hanem a panasza érdekel jobban. És ha vágyik a közelségedre, akkor "fájni fog" neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!