Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ért valaki a hátgerinchez,...

Ért valaki a hátgerinchez, meg tudná saccolni mekkora pácban vagyok vele?

Figyelt kérdés

Voltam orvosnál, mielőtt írnátok a “menj orvoshoz” litániát, megvizsgált, azért mentem mert nagyon nyilallt mozdulatra a jobb ágyékom, azt hittem sérvem lett, vagy a nyirokmirigyek duzzadtak, megtapogattam magam az ágyékom, de semmi dudort nem éreztem, lázam sem volt, tehát nem volt jel fertőzésre sem.

Elmúlt a fájdalom 2 nap alatt, de aztán visszatért, jött ment, de utoljára nagyon megfájdult, amikor felemeltem enyhén baloldalamon fekve a jobb combomat.

Annyira fájt, hogy járni alig tudtam es hányingerem is lett.

Vegül orvoshoz mentem, aki megvizsgálta az ágyékom, csípőm, megtapogatta a hasfalam lennt gondolom a vakbelet csekkolta, minden ok volt, de végül hasrafektetett es a hátgerincem kezdte lenntebb nyomkodni, ami iszonyat fájt.

Akkor azt mondta h lehet hátgerincsérvem van de nem biztos, viszont ha még egyszer érzem a fájdalmat es hanyinger hasfajas ilyesmi menjek egyenesen a sürgősségire, hogy műtsenek meg, tegyék helyre a csigolyám.

Nagyon megijedtem.

Pedig úgy értettem azt mondta hogy nem biztos hogy tenyleg sérv, de nem küld röntgenre csak érzéskiesés esetén. (külföldön itt ez van)

Most tényleg ilyen hamar műtétre kerülhetek?

És ha nem megyek műttetni mi történhet? Miért kell fussak a sürgősségre? Miért nem ér rá?

nov. 15. 21:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Másik hogy pont most kaptam munkat demens otthonban. Mit tehetek? Az orvos azt mondta h nem emelhetek nehezet.
nov. 15. 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a sérv miatt nem érzed valamelyik részed, akkor már komoly a baj. Ha nem műtenek időben, akkor még több problémád lehet. Jobb lenne, ha nem jutnál el addig. Nekem a hányinger miatt gyanús kicsit, van/volt gerincsérvem, de amiatt nem volt ilyen tünetem. Valószínű attól is függ, hogy milyen idegeket nyom a sérv.
nov. 15. 21:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Nekem is gyanús 2 napig volt hanyingerem de olyan enyhe, furcsa, mintha nem a gyomortól jönne, émelygés de nagyon enyhe konstans.

Hátfájás elmúlása után is éreztem.

nov. 15. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Kellene gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, ha tudsz szerezz be denevérpadot, a nyújtás szerintem sokat segít (ha valahová fel tudsz kapaszkodni és lógni egy kicsit, már az is jó lehet). Emelni tényleg nem nagyon kellene, de ha sérv, akkor már attól fájhat, ha picit nagyobbat lépsz. McKenzie tornára keress rá.
nov. 15. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy nem ártana, ha másik doki is megnézne.
nov. 15. 21:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most megint megszűnt a fájdalom tegnaptól. Persze óvatos vagyok!
nov. 15. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem rögtön kés alá küldenek. Páromnak lett a nyáron gerincsérve, itthon volt 5 hétig. Reumatológia, rtg, CT, gyógytorna, gyógyszerek, gyulladásgátló és izomlazító, vízben súlyfürdő, otthon is kell, amit ír a válaszoló az a torna jó. Vigyázni kell emeléssel, cipeléssel, rossz hajló mozdulatokkal. Ha zsibbadni kezd konstans és nem érzed vmelyik részt akkor lehet beszélni műtétről, azt mondta a doki.
nov. 15. 21:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
nov. 15. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!