Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A Veserák mennyire ritka? És...

A Veserák mennyire ritka? És milyenek a túlélési esélyei?

Figyelt kérdés

nov. 11. 18:24
 1/5 Mad Max2 ***** válasza:
57%

Én ugy tutom hogy nem ritka, de nem is a leggyakoribb rákféle

És mintha a gyógyulási esély is jobb mint sok ráktípus esetén, főleg ha időben kiderül

nov. 11. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
20%
Én a gyakoriságáról nem tudok nyilatkozni, de az 5 éves túlélése 5% alatti (legalábbis tizenvalahány éve nekünk ezt mondták). A vese a méreganyagokat választja ki, nagyon ellenállóak a sejtjei, tehát ha azok kezdenek el kolbászolni a szervezetben, nehéz kiirtani őket. De azóta fejlődhettek a kezelési lehetőségek, ez tényleg sok éve volt, mikor nálunk volt aktuális a téma (nem túl közeli rokon volt érintett).
nov. 11. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Apukám egy éjszakai rosszulléttel került kórházba, semmi előzetes tünete nem volt. Kiderült, hogy egyik veséjében daganat van, szerencsére még csak belül, nem volt áttét. Azonnal műtét. A másik vese ellátja a funkcióját. Ennek kb 25 éve, apu azóta is jól van.
nov. 12. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Ha kiderul akkor, amikor meg nem terjedt at mashova, es egyiket erinti, eltavolitas utan lehetseges ugy elni, hogy nem jon vissza. De ellenorizni kell rendszeresen.
nov. 22. 14:31
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
76%
Nem tudom milyen ritka, de volt ismerősi körben ilyen. A veserák inkább azt mondják alattomos nagyon, mert évekig van úgy jelen, hogy nem veszed észre semmiről. Általában spontán vizsgálatokon, vagy más okból kért vizsgálatokon szokott kiderülni, nagyon sok esetben menthetetlen, ráadásul ha ki is kezelik, műtik, akkor is kiújulhat mindenféle előjel nélkül. Nagyon rossz a prognózisa.
nov. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!