Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akiknek korábban epeműtétje...

Akiknek korábban epeműtétje volt - tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Epekövem van, műtétet javasolnak. Hogyan viseltétek a műtét után a lábadozást? Mit változtattatok az étrendeteken? Miben változott az emésztésetek a műtét után? Van olyan, akinek komolyabb panaszokat okoz az epehólyag hiánya? Mit nem tudtok megemészteni? Kell valamilyen gyógyszert szednetek az emésztésetekre?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

nov. 11. 11:22
 1/6 A kérdező kommentje:
Sehol nem találok a neten arról infót, hogy mi változik epeműtét után az ember emésztésében, és konkrét választ meg nem adnak az orvosok.
nov. 11. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, MOST MO-on mi a hivatalos elképzelés a mütét utánról, korábban hónapokig tartó diétát kellett tartani, ami után meg tényleg nem tudod az illető rendesen enni.

Ahol most élek (NY-E), itt elsö naptól kezdve nincs semmiféle diéta, annyit javasoltak, hogy kezdetben ne egyek kifejezetten zsíros ételeket, meg egy-egy ételből csak kis mennyiségekkel kezdjek, és figyeljem, mi az, ami nem okoz problémát és mi igen.

Gyakorlatilag mindent tudok enni (akár körömpörköltet is), de a zsírosabb ételekből értelemszerüen kisebb adagokat, az egyetlen, ami minden alkalommal probléma (meghajt), az a tejszinhab, ezt meg értelemszerüen csak ritkán fogyaszt az ember.

nov. 11. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
10+ éve volt a műtétem. Szigorú diétát írtak, amit be is tartottam, aztán idővel elkezdtem kísérletezni, hogy mit lehet és mit nem. Gyakorlatilag nem volt bajom semmitől, azóta sincs. Lábadozás nem volt vészes, hétfőn befeküdtem, kedden műtöttek, csütörtökön mehettem haza, pénteken meg mentem délután oktatásra. Nyilván nem ugráltam, meg nem erőltettem meg magam a friss varratokkal. (munkából még táppénzen voltam egy darabig)
nov. 11. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 6 hétig kellett tartani a szigorú diátát, amit előírtak, utána fokozatosan bevezetni mindent. Én 10 héttel a műtét után már mindent megettem. Azóta egy dolog van, amit nem tudok megenni (nyers tej), egyébként ugyanolyan az étkezésem, mint előtte, semmilyen gyógyszert nem szedek erre. (A műtét 10+ éve volt.)
nov. 11. 12:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

@4-es, Az, hogy valamit nem tudsz megenni, az azt jelenti, hogy hasmenésed van utána?

nov. 11. 23:01
 6/6 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Igen, azt. Meg úgy összességében olyan diszkomfort érzésem van. Azért nem vészes, néha bevállalom, ha tudom, hogy másnap otthon vagyok. :)
nov. 12. 16:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!