Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Heti 1 üveg bor az sok?

Heti 1 üveg bor az sok?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, az utóbbi időben minden héten 1 üveg bort iszom. KB úgy néz ki hogy péntek este 1 pohár, szombat 3 pohár, vasárnap pedig a maradék, ami kB 2-3 pohárra jön ki így. A hét többi napján nincs pia, van hogy kívánom, de sose iszom. Colával hígítom, így szeretem.

Nagy az akaraterőm, tehát ha muszáj lenne abbahagyni akkor hagynám, de jól esik. Meg az utóbbi időben még becsúszik heti 1 alkoholos üdítő (pici 300ml-s), csak pénteken, amikor megyek a nagybevásárlásra akkor veszek.

Szerintetek ez már gázos?

Amúgy amikor olyan munkám volt, hogy hétvégén dolgoztam, akkor nem ittam. Tehát kibirom.

nov. 9. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
A női hormonrendszernek odavág rendesen. Ennyi már bőven. Arról nem beszélve, hogy ha a lefekvés előtti órákban iszol, cseszheted a mélyalvást. Ha az alkoholizmustól tartasz is megértem. Mindenki kezdi valahol. A rendszeresség már megvan.
nov. 9. 21:50
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Indul az önámítás. Te nem heti 1 üveggel iszol, hanem 3 nap alatt egy üveggel. És az sok, különös tekintettel a rendszerességre. "Akkor nem ittam": múlt időben. Most meg iszol. "Abba tudnám hagyni." Minden alkoholista ezt mondja. Csak nem igaz. "De jól esik." Hát pont ezért isszák. Csak éppen "Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt." És ezt szó szerint értsd. Szülőd, nagyszülőd is ivott? Mért van rá szükséged? Mi elől menekülsz? Szerintem még most keress addiktológiai konzultánst, amíg még van visszaút.
nov. 9. 21:53
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Egy hónapig ne igyál... Tehát ami még a poharadban van már azt se... Öntsd ki és egy hónap zero alkohol... Én 1.5 évig csináltam szóval tudom miről beszélek...

Amúgy szerintem nem vészes kategória bár végig iszod a hétvégét konkrétan még ha mennyiségre nem is sok...

nov. 9. 22:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne mondd neki, hogy nem vészes kategória, mert minden vészes a nemvészesből indult. És nem lehet abbahagyni, az az alkohol természetrajza.
nov. 9. 22:44
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
nem sok
nov. 10. 05:44
 6/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az jó kérdés kinek mi a sok, de nem jön ki a matek. Ez alapján számolva, ha valaki meginna szombaton 1 üveggel, mondhatná, hogy 1 hét alatt 1-et iszik. Nem mond semmit a pohár meg az üveg száma, mert mekkora üveg? Van 5 literes is, másfél literes is, 750ml-es is, pohár is van fél literes, 1 literes. Itt inkább én a problémát ezen a kényszerességen, rendszerességen látom, szóval miért kell minden hétvégén ezt inni? Csupán élvezet vagy van valami trauma, ami éppen akkor tör rád? Azért kérdezem, mert írtad, hogy mostanában, akkor ez valami miatt van ezek szerint.
nov. 10. 10:02
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Én átlagban heti 4 üveggel iszok, ahhoz képest nem sok.
nov. 10. 14:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Na kérdező, volt borozgatás vagy sikerült mellőzni a tanácsom alapján?
nov. 10. 21:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Nemvolt. Beraktam a hűtőbe. Szoval a mai (vasárnapi) borozás kimaradt :D

Viszont többet cigiztem így, de azt is tudom majd kontrollálni.

Már többször bejött, hogy csak napi 6 szál. Most ezt is újra bevezetem.

nov. 10. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik a rosszabb, de a kettő együtt a teteje. Inkább igyál heti 1 üveg bort, pénteken és szombaton, cserébe vasárnap maradj tiszta és természetesen ne cigizz...😁
nov. 10. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!