Kismama vitamin hajhullásra, hajnövesztésre jó? Tapasztalat van?
Jó!
Olyan oldalakat próbálj keresni, ahol meg tudod nézni, hogy hány szemben mekkora dózis van az egyes vitaminokból és ásványi anyagokból és az hány százaléka a napi ajánlott mennyiségnek!
Javasolt, hogy mindenből legalább 100% közeli legyen. B vitaminokból általában nem baj, ha több, D vitaminból sem, A vitaminból viszont ne legyen 200% felett semmiképpen!
Szóval magyarul: normális dózisos vitamint keress, ami se nem túl alacsony, se nem túl magas mennyiségeket tartalmaz. Pl. nem javaslom azokat, amikben ilyen 1000 meg 5000% van. Nem azért, mert rosszak lennének, vagy feltétlen veszélyesek, csak nekem pl. a húgyutam marják, ami nem túl kellemes.
Persze a zsírban oldódóakat túladagolni is lehet.
Persze a végtelenségig lehet szofisztikálni:
legyen olyan, amiben folát van folsav helyett, amiben valamennyire szervesek az ásványi anyagok, stb.
Szerintem az első és legfontosabb, hogy legyen egy jó multivitamin, ami közelíti mindenből a 100% ajánlott mennyiséget, azt esetleg kiegészíteni magnéziummal, ásványi anyagokkal, mert általában azokból nincs bennük elég.
Szempont lehet még, hogy a gyártó szabványokkal rendelkezzel: ISO, GMP, stb.
Btw a lényeg: legyen meg egy egészséges táplálkozás, ami az alap és azt tudod kiegészíteni egy jó vitaminnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!