Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek most mi a helyzet...

Szerintetek most mi a helyzet velem ezen cukor előzmények alapján?

Figyelt kérdés
Volt tavaly év végén 7es és 7.55ös éhomi vércukor értékem, a HA1c érték 6.1 % volt. Ezután eltelt kb 3 hónap, amíg diétáztam és sikerült is fogynom 6-7 kilót. Ezután elkezdtem Ozempicet használni a diabetológus doki ajánlására. Ezt használtam fél évig. Mikor abbahagytam, két hétre rá voltam vérvételen. Akkor az éhomi vércukrom 4.3 volt, a HA1c érték pedig 4.7 % (28mmol/mol). Az elmúlt évben kb 25 kgot fogytam. Azóta eltelt lassan 3 hónap, december közepén kell majd újabb vérvétel. Gyógyszert nem szedek semmit. Mérem a vércukrom hetente többször is, 5 alatt szokott lenni reggel, étkezés után 2 órával mindig 7.8 alatt van, sőt, a 7et sokszor nem is lépi át az érték. Hivatalosan 2es típusú cukorbeteg vagyok. Viszont nekem furcsa hogy terhelésen nem voltam, majd gondoltam rá hogy jó lenne egy. Illetve a HA1c érték eleve nem volt olyan borzalmas, most meg jobb sokkal. Szóval vajon örökké hivatalosan cukorbeteg vagyok és diétáznom kell?

ma 11:41
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!