Magisztrális készítménynél honnan tudhatom, valóban azt kaptam-e, amit felírtak?
Az Ortopédián felírtak egy kenőcsöt: "Indometacinum kenőcs új". Egyedi magisztrális készítmény.
A férjem váltotta ki, volt kikeverve, nem kellett rá várni. Viszont a tégelyen, meg a blokkon az szerepel, hogy RP. Reuma kenőcs III. Sz.
Gondolom, többféle reuma kenőcs van. De ha nincs rajta a blokkon meg a tégelyen a hatóanyag, honnan tudhatom, valóban azt kaptam-e? Vagy erre figyelnek?
#1: Igen, ezt feltételezem én is, ha én váltottam volna ki, rá is kérdeztem volna.
Ebbe a gyógyszertárba járok már 30 éve, maximálisan megbízok bennük, de azért ilyenkor motoszkál az a bizonyos kis ördög az agyamban. :/
Barátnőm gyógyszerész. Náluk a doki neve és egy szám a megnevezése az ilyen gyakran rendelt szereknek.
Mondjuk, ezt belső használatra nevezik el. A dobozon a javallat szokott lenni, a blokkon meg a részletes összetétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!