Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vakbél vagy meghúzódott?

Vakbél vagy meghúzódott?

Figyelt kérdés

Rettenetesen félek.. azóta ezen pörgök és még aludni sem tudok.

Olyan érzés mintha szurkálna a jobb oldalon az alhasamba. Köldök alatt jobbra lent.

Ma kezdődőtt (erősebb fizikai munka közben) és azóta is bizonyos pozíciókban érzem. Szurkálás… rettentően félek a vakbél gyulladástól, a hipohondriám fő félelme ez.

Hétfő hajnalban erős hasgörcsöm és irtó hasmenésem volt.. (előző héten nagyon sok fájdalomcsillaítót antibiotikumot szedtem, fogra…és én hülye 4 normaflort ittam csak mellé)

Szóval akkor nagyon görcsöltem 1-2 óráig, hasmenés lett majd elmúlt. Azóta erősen puffadok.. szelelni néha kell. Wc-ni tudtam azóta, normális állagut. A puffadáson kívül nem lenne agymenésem ha ma ne kezdett volna el szurkálni jobb oldalon… egyáltalán nem érős fájdalom, de ott szúrkálgat…

Tudom, tudom én vagyok a hülye.. de most aludni se tudok, félek vakbél gyulladás.. mit gondoltok?

okt. 29. 23:23
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
A vakbélgyulladást nem csak bizonyos pozíciókban éreznéd, és igencsak fájdalmas lenne.
okt. 29. 23:45
 2/3 anonim ***** válasza:
53%

Nos.

A vakbél gyulladás tünetei:

Hányinger, hányás, étvagytalanság, vándorló fájdalom a felső középső hastájéki, köldöktáji, majd későbbiekben a jobb oldali csípőárok részben. Amikor a gyulladás eléri a hashártyát akkor lokalizálódik a fájdalom a hasfalba.

A fájdalom állandó, és nem sugárzik ki.

Köhögésre, mozgásra, tapintásra, mély lélegzet vételre erősödik a fájdalom.

Enyhíti a kéz hasfalra szorítása, a jobb láb felhúzása baloldali fekvéskor.

Perforáció esetén a fájdalom ideiglenesen enyhül, ami viszont életveszélyes állapot.

A hasmenésed oka az antibiotikum és fájdalom csillapító hatása.

Normaflort a hasmenés jelentkezésekor kell szedni, nem közben. Arra ott a quametell ami gyomorvédő.

Az alhasi szurkálás lehet utólagos enyhe mellékhatás, vagy mozgás szervi gond ami magától elmúlik.

Esetedben én kizárnám a vakbélgyulladást.

Illetőleg a puffadás is okozhat szurkáló fájdalom érzetet.

Ha vakbél gyulladásod lenne, nem szurkálna, hanem ahogy halad előre rettenetesen fájna. Állandóan.

De orvoshoz feltétlen menj el a tüneteiddel minnél hamarabb, mert jobb kizárni a lehetőségét is.

okt. 30. 01:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Vakbeled lenne kétrét görnyednél és nyüszítenél a fájdalomtól...
okt. 30. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!