Vakbél vagy meghúzódott?
Rettenetesen félek.. azóta ezen pörgök és még aludni sem tudok.
Olyan érzés mintha szurkálna a jobb oldalon az alhasamba. Köldök alatt jobbra lent.
Ma kezdődőtt (erősebb fizikai munka közben) és azóta is bizonyos pozíciókban érzem. Szurkálás… rettentően félek a vakbél gyulladástól, a hipohondriám fő félelme ez.
Hétfő hajnalban erős hasgörcsöm és irtó hasmenésem volt.. (előző héten nagyon sok fájdalomcsillaítót antibiotikumot szedtem, fogra…és én hülye 4 normaflort ittam csak mellé)
Szóval akkor nagyon görcsöltem 1-2 óráig, hasmenés lett majd elmúlt. Azóta erősen puffadok.. szelelni néha kell. Wc-ni tudtam azóta, normális állagut. A puffadáson kívül nem lenne agymenésem ha ma ne kezdett volna el szurkálni jobb oldalon… egyáltalán nem érős fájdalom, de ott szúrkálgat…
Tudom, tudom én vagyok a hülye.. de most aludni se tudok, félek vakbél gyulladás.. mit gondoltok?
Nos.
A vakbél gyulladás tünetei:
Hányinger, hányás, étvagytalanság, vándorló fájdalom a felső középső hastájéki, köldöktáji, majd későbbiekben a jobb oldali csípőárok részben. Amikor a gyulladás eléri a hashártyát akkor lokalizálódik a fájdalom a hasfalba.
A fájdalom állandó, és nem sugárzik ki.
Köhögésre, mozgásra, tapintásra, mély lélegzet vételre erősödik a fájdalom.
Enyhíti a kéz hasfalra szorítása, a jobb láb felhúzása baloldali fekvéskor.
Perforáció esetén a fájdalom ideiglenesen enyhül, ami viszont életveszélyes állapot.
A hasmenésed oka az antibiotikum és fájdalom csillapító hatása.
Normaflort a hasmenés jelentkezésekor kell szedni, nem közben. Arra ott a quametell ami gyomorvédő.
Az alhasi szurkálás lehet utólagos enyhe mellékhatás, vagy mozgás szervi gond ami magától elmúlik.
Esetedben én kizárnám a vakbélgyulladást.
Illetőleg a puffadás is okozhat szurkáló fájdalom érzetet.
Ha vakbél gyulladásod lenne, nem szurkálna, hanem ahogy halad előre rettenetesen fájna. Állandóan.
De orvoshoz feltétlen menj el a tüneteiddel minnél hamarabb, mert jobb kizárni a lehetőségét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!