Lipoma a hasfalban?
Figyelt kérdés
Ma voltam sebeszeten, mert nyaron eszrevettem egy csomot a koldokom felett. Nagyjabol egy cseresznyehez tudnam hasonlitani a meretet, korulotte bemelyedes van a hasizmomon, a dudor pedig szemmel lathato. Igazabol olyan, mintha egy kis suppedesben lenne egy cseresznye. Doki szerint ne aggodjak miatta, mert csak egy zsircsomo, ami beekelodott az izomszoveteimbe. Azt mondta, nem kell kivenni, koldokserv lett a vegso diagnozis, viszont rettenetesen faj, es a lipomak altalaban puhak, az enyem teljesen kemeny, es korulotte be tudok nyulni a hasfalamon… Eleg csunya, engem nagyon zavar, testneveles alol sem kaptam ra felmentest, de futas kozben majd kiszakad a hasam. Tenyleg nem kell kivetetni? Magatol gondolom nem fog eltunni. Meg en ilyenrol nem is hallottam eddig, hogy az izomba epul bele egy zsircsomo… Mitol lehet ez egyaltalan? Nem szoktam megeroltetni magam, nem vagyok elsportolo, egyszer csak ott volt. 18Lokt. 18. 22:42
1/4 PMC Wagner válasza:
Mi van? Azt írod köldöksérv lett a végső diagnózis, aztán megint lipómáról beszélsz. Fogalmazz normálisan.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem kell tapintatlannak lenni, konkretan ez van a papiron:
Diagnozis: koldokserv uszkosodes nelkul
“Hasi UH-n lipoma igazolodott”
Nem vagyok orvos, en sem ertem, hogy mikent lett koldokserv a diagnozis, amikor a serv nem egyenlo a lipomaval, de nem en allitottam ki a papirt, olvasd el ketszer, mielott a nyakamnak ugrasz🥹 en lennek a legboldogabb, ha konkretan meg tudtak volna mondani, hogy tudta szetnyomni egy zsircsomo a hasfalamat.
okt. 19. 09:27
3/4 PMC Wagner válasza:
Utana neztem tényleg van ilyen. Szerintem keress fel másik orvost ha ki szeretnéd műttetni
4/4 Kucsera T. válasza:
Szia! Ha jól gondolom: eredeti diagnózis képalkotó vizsgálat nèlkül köldök sérv, a lipoma amit az uh megállapitott az az izom köteg olyan rèszèn van ahol mèlyedès van. Tehát ha cseszteted nyomogatod fájni fog mert begyullad,flektorral kenegesd vagy tapasz ès elmúlik a gyulladás pár napon belül,ha nagyon zavar vetesd ki. Visszaigazolás lehet ha a csomó mozgatható akkor tènyleg lipoma. Nekem sok van ès a bal válamon pont ilyen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!