Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szív probléma , mi lehet ez ?

Szív probléma , mi lehet ez ?

Figyelt kérdés
Már 2 hónapja tart ,hogy lépcsőzésnél elkezd erősen verni a szívem , meg emelkedőn felfele biciklizve is , társhul hozzá kissé emelkedett pulzus/légszomj, esténként van hogy folyamatosan érzem a szívverésemet. Volt terheléses ekg-m amit megtudgam csinálni de a végén már nagyon durván vert a szívem , mintha ütnék. Volt ultrahang ahol nem találtak problémát, EF érték 60%. Röntgenen se találtak problémát. Vérvételen emelkedett triglicerid/ hugysav(ami kardiológiához tartozik). Magasvérnyomásom van amire szedek gyógyszert. A háziorvosomhoz holnap megyek (ő észrevette ekg alapján hogy a bal kamrám meg van nagyobbodva, amíg ultrahangon(Városmajorban) ezt nem látták), tőle szeretnék kérdezni , mert ő komolyan is veszi, nagyon sokan azt hiszik hogy szorongok/ pánikolok de semmi ilyenre nincs hajlamom, nagyon fáradt vagyok napközben is , néha nyilalni is szokott a szívemnél. Volt 30 napos ekg nálam amivel naponta csináltam ekg-kat , amikor visszavittem a készüléket akkor megnézték és azt mondták hogy tökéletesek. Én érszűkületre gondolok, már kezdek vele együttélni hogy nem vagyok annyira terhelhető mint régen de jobb lenne ha fényderülne a dologra , az orvosok azt hiszik beképzelem mert hogy még fiatal vagyok érszűkülethez még magasvérnyomással is… segítséget szeretnék ha valaki tapasztalt hasonlókat.

okt. 13. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Sziaaa nálam hasonlók voltak csak nekem mellkas fájdalmam volt meg összevissza kalapáló szív nagy bedobbanásokkal volt, holter terheles szív uh nem mutatott semmit az extra szívdobbanásokon kívűl. Tovább is panaszos voltam kértem coronária ct az is teljesen negatív lett. Szerintem oda próbálj kérni beutalót vagy javaslatot ott ki derül az ereid állapota a szíveden. Hány éves vagy ?
okt. 14. 11:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia

26, nekem is van hogy szegycsontnál benyilal meg a baloldalt is , amióta szedem a vérnyomáscsökkentőt és stabil 130-as a vérnyomásom azóta kevesebbszer fordul elő. Te mennyi idős vagy? Javult azóta a dolog?

okt. 14. 12:33
 3/8 anonim ***** válasza:
31 éves nő vagyok. Tovább kűldtek reumatológiára meg gerinc mr elbileg ezek is okozhatnak mellkas fájdalmat. Meg a reflux (nekem van az is)
okt. 14. 12:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem nekem nem ott lesz a gond , de 16:00ra megyek háziorvoshoz elmondom neki az összes panaszomat meg a testi tüneteket is aztán hátha jut valamire, köszi a válaszod.
okt. 14. 13:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Írsz majd mit mondott a doki?
okt. 14. 13:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Holnap írok , sajnos ma elcsúsztam időben.
okt. 14. 16:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Oksii de ne felejtsd el legyszi
okt. 14. 19:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Szioo, voltam háziorvosnál. Nekem volt 2 hónapja egy komolyabb tüdőbetegségem amiből azt mondta hogy lehet visszamaradt egy asztma , ami okozhat ilyen problémákat ,hogy lépcsőzésre fulladás/erős szívdobogás, valamint az megmagyarázná azt is hogy miért kell sokat aludnom hogy kipihent legyek. Most még csak találgatunk, beutalt pulmonológiára , ha ott se találnak semmit akkor szerintem a következő utam egy CT lesz.
okt. 15. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!