Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha valaki infarktust kap, a...

Ha valaki infarktust kap, a szívkatéterezés nem sikerül, de pár órán át még életben marad és tudatánál van, elmondják neki, hogy sikertelen volt a beavatkozás?

Figyelt kérdés
okt. 3. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Joga van tudni, de hozzátartozónak biztos. Szerintem ilyen azért nem sokszor fordul eló.
okt. 3. 21:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Már nem tudom megkérdezni, hogy elmondták-e.
okt. 3. 21:34
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez orvosi mérlegelés kérdése, vagy neki, vagy a hozzátartozónak el kell mondani.
okt. 4. 06:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon a helyzettől függ. Egyrészt az, hogy nem sikerül a katéteres beavatkozás, nem jelenti azt, hogy meg is fog halni a beteg, vannak páran, akik túlélik enélkül is (nyilván az utána lévő életminőség kérdéses).

Ha esetleg magánál lenne a beteg,- amire súlyos esetben nem sok esély van, mert megy bele egy sokkos állapotba, ahol elveszítik a kapcsolatot a külvilággal, plusz a fájdalom miatt morfint is kapnak, ami erősen kábító hatású-, de ha mégis magánál lenne a beteg, és megkérdezi, hogy sikerült a beavatkozás, mik a kilátások, el kell neki mondani. Persze nem mindegy, hogyan mondod el, és mit mondasz, szerintem nagyon kevesen akarják hallani a kórházban, hogy ,,Uram, ön meg fog halni." De azt el lehet mondani, hogy sajnos rosszak a kilátások, a szíve nagyon gyengén pumpál, de megpróbálunk gyógyszerekkel segíteni, amennyit csak lehet, mert katéterezéssel nem tudtunk.

Ha a beteg idős, nincs magánál, akkor pedig a legközelebbi hozzátartozót mindenképpen tájékoztatni kell, hogy készüljenek fel a legrosszabbra, akár jöjjenek be elbúcsúzni.

okt. 4. 07:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!