Mitől lehet még magas a vvt a vizelet üledékben?
Az éve elején magas volt a fvs a vizeletben, erre antibiotikumot kaptam. Ezt követően meg kellett ismételni a labort. Most már vvt van a vizeletben. Azóta az urológiát járom. Túl vagyok a húgyhólyagtükrözésen, ahol egy kisebb elváltozás volt. Emiatt biopsziát is csináltak, de szövettan rendben van és az orvos már a biopszia közben is mondta, hogy ettől nem lehet vér a vizeletemben. Volt már vizelettenyésztés, vizeletcitológia, most CT és MR. Semmilyen eltérés nincs.
Február óta kb. 10x voltam laborban, mindig van vér a vizeletben és az üledékben. Most jelenleg a vizeletben 125 /ul (normál 15/ul alatt), az üledékben 34/látótér a vvt szám. Minden egyéb laborvizsgálat, köztük, ami urológiai szempontból is releváns rendben van.
Semmilyen olyan gyógyszert nem szedek, ami ezt okozhatja. Ilyen lenne a vesém? Van valakinek hasonló, hogy mindig van vér a vizeletben viszont nem a fent leírt dolgok okozták?
A diótörő szindrómáról most hallok először. Ha jól olvastam utána ezt az eltérést a CT/MR kimutatta volna. Egyébként a vérvizelésen kívül (ez sem látható szabad szemmel) semmilyen tünetem, fájdalmam sincs és korábban soha nem is volt vér a vizeletemben, pedig évente kétszer is megyek nagylaborra.
Nem is vagyok nagyon vékony, 179 cm és 74 kg.
Mondjuk az tény, hogy sokkal többet kellene innom.
Az év elején kb. 4 hónapig 70 körül volt a vvt az üledékben, az elmúlt 4 hónapban csökkent lentebb, de így is 20-40 között szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!