Ez SM? Migrén? TIA? (Kifrjtve lent)
Legjobb lenne valaki olyan tapasztalatát olvasni, akit valamelyik érint. Az orvosi vizsgálatok elindultak, mielőtt valaki beszól.
Tünetek (nem feltétlen függnek össze):
- Időnként jeletkezett egyoldali homályos látás pár másodpercre, smi pislogásra megszűnt
- Időnként van féloldali (mindkét oldalon volt pár) fejfájás, fényérzékenység, füldugulás érzés
- Néha feszítő érzés, mindkét fülben, mint mikor nyomásváltozás van, imyenkor a vérnyomás nem ugrik ki
- Hirtelen pár másodperces bizsergés arctól végigfutva a karon
- Lábujjak zsibbadása
-TIA gyanús rész:
Ágyban múltkor felülés után 10 másodpercre az egyik szemen TELJES VAKSÁG, bármi más tünet nélkül.
A mai nap során pedig egy hirtelen mozdulatra 1 másodperc homályos látás jobb oldalon, ugyanezen az oldalon pár perces fejfájás
Bármi tipp?
27/F
Egyiket sem tartom valószínűnek. Milyen vizsgálaton vagy túl eddig?
Bármi képalkotó?
Szemészetiből kb minden negatív.
Volt EKG, vérvétel, koponya ct, ezek a sürgin, mert a látásvesztés után azért bementem.
Még várok koponya mri-re meg pár ultrahangra.
Ha ez fontos: más autoimmun betdgségem van (IBD)
5, tény, de egy csomó más dolgot kimutathatott volna.
Akkor sajnos veszett fejsze nyele itt tovább bogozni a dolgot, majd MRI után többet fogtok tudni.
Még esetleg ennyin el lehet indulni: a látásvesztés, illetve a legutóbbi homályos látás + fejfájás kombó egy hirtelen mozdulatot követően alakult ki.
Továbbá azt is mdgfigyeltem, hogy előrehajlásnál mindig szédülök...Erre valami?
Ezekből én érrendszeri problémára gyanakodnék. Az agy vérkeringése egy időre megzavarodik, emiatt szédülsz, látsz homályosan és akár veszted el a látásod.
Ez lehet pl. vérnyomás ingadozástól, vagy -ahogy említetted- előrehajolástól, mert olyankor a nyakadban lévő erek megnyomódhatnak valami miatt.
Ha a neurológiai dolgok negatívak, akkor én egy 24 órás vérnyomásmérést, szívultrahangot, nyaki erek ultrahangját javasolnám.
"Ha a neurológiai dolgok negatívak, akkor én egy 24 órás vérnyomásmérést, szívultrahangot, nyaki erek ultrahangját javasolnám."
Az ultrahangok meg is lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!