Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez SM? Migrén? TIA? (Kifrjtve...

Ez SM? Migrén? TIA? (Kifrjtve lent)

Figyelt kérdés

Legjobb lenne valaki olyan tapasztalatát olvasni, akit valamelyik érint. Az orvosi vizsgálatok elindultak, mielőtt valaki beszól.

Tünetek (nem feltétlen függnek össze):

- Időnként jeletkezett egyoldali homályos látás pár másodpercre, smi pislogásra megszűnt

- Időnként van féloldali (mindkét oldalon volt pár) fejfájás, fényérzékenység, füldugulás érzés

- Néha feszítő érzés, mindkét fülben, mint mikor nyomásváltozás van, imyenkor a vérnyomás nem ugrik ki

- Hirtelen pár másodperces bizsergés arctól végigfutva a karon

- Lábujjak zsibbadása

-TIA gyanús rész:

Ágyban múltkor felülés után 10 másodpercre az egyik szemen TELJES VAKSÁG, bármi más tünet nélkül.

A mai nap során pedig egy hirtelen mozdulatra 1 másodperc homályos látás jobb oldalon, ugyanezen az oldalon pár perces fejfájás

Bármi tipp?

27/F

szept. 27. 12:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyiket sem tartom valószínűnek. Milyen vizsgálaton vagy túl eddig?

Bármi képalkotó?

szept. 27. 12:56
 2/9 A kérdező kommentje:

Szemészetiből kb minden negatív.

Volt EKG, vérvétel, koponya ct, ezek a sürgin, mert a látásvesztés után azért bementem.

Még várok koponya mri-re meg pár ultrahangra.

Ha ez fontos: más autoimmun betdgségem van (IBD)

szept. 27. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Feltételezem a koponya ct is negatív. Ilyen esetben az első válaszom annyival módosítanám, hogy bár egyiket sem tartom valószínűnek, az aurás migrén okoz ilyen panaszokat. Esetleg a látásvesztés után nem tört rád egy erősebb fejfájás?
szept. 27. 13:05
 4/9 A kérdező kommentje:
A-a, nem volt utána fejfájás, a megelező napokban fájdogált csak a fejem ott.
szept. 27. 13:16
 5/9 anonim ***** válasza:
3 mondjuk a koponya CT az SM nyomait biztos nem mutatta volna ki.
szept. 27. 13:17
 6/9 anonim ***** válasza:

5, tény, de egy csomó más dolgot kimutathatott volna.

Akkor sajnos veszett fejsze nyele itt tovább bogozni a dolgot, majd MRI után többet fogtok tudni.

szept. 27. 13:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Még esetleg ennyin el lehet indulni: a látásvesztés, illetve a legutóbbi homályos látás + fejfájás kombó egy hirtelen mozdulatot követően alakult ki.

Továbbá azt is mdgfigyeltem, hogy előrehajlásnál mindig szédülök...Erre valami?

szept. 27. 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

Ezekből én érrendszeri problémára gyanakodnék. Az agy vérkeringése egy időre megzavarodik, emiatt szédülsz, látsz homályosan és akár veszted el a látásod.

Ez lehet pl. vérnyomás ingadozástól, vagy -ahogy említetted- előrehajolástól, mert olyankor a nyakadban lévő erek megnyomódhatnak valami miatt.

Ha a neurológiai dolgok negatívak, akkor én egy 24 órás vérnyomásmérést, szívultrahangot, nyaki erek ultrahangját javasolnám.

szept. 27. 13:44
 9/9 A kérdező kommentje:

"Ha a neurológiai dolgok negatívak, akkor én egy 24 órás vérnyomásmérést, szívultrahangot, nyaki erek ultrahangját javasolnám."

Az ultrahangok meg is lesznek.

szept. 27. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!