Az angliai orvosi ellátás miért ilyen rossz színvonalú?
Gyere haza, itt tökéletes orvosi ellátásban lesz részed.
Ott pedig köss jobb biztosítást!
Miért húzod rá mindenkire, hogy neked volt negatív tapasztalatod?
5 évig éltem kint, a GP normális volt, küldött tovább is, ha kellett, nőgyógyászati ultrahangon is mindenki normális, sürgősségin is voltunk kb. 2x, ott is normális ellátást, gyógyszereket kaptunk.
Nálad mi volt a probléma?
2
Gyakorlatilag meg vagyok rokkanva, a térdem tönkrement, alig tudok elsétálni munkába, lépcsőre felmászni sem tudok. De azt mondják, hogy ennek 3-4 hét alatt helyre kell jönnie kezelés nélkül. És olyan, hogy sürgösségi képkészítés nincs. Fizioterápiára küldenek tovább teljesen mindegy, hogy nyílt törésed van vagy ficamod.
Ez nem országspecifikus probléma, mindenhol vannak paraszt orvosok. Amerikában is előfordul, hogy úgy kell kikönyörögni egy MR vizsgálatot.
"És olyan, hogy sürgösségi képkészítés nincs."
Ilyen a világon nincs. Irány az ER, és mond, hogy elviselhetetlenül fáj.
4
De ez az, hogy nem egy orvos. Hanem ez szisztematikus. Minél kevesebbet akarnak költeni a betegre. Szerintem Angliában erre képzik ki őket, hogy a költségeket vegyék figyelembe.
"Gyakorlatilag hacsak nem haldokolsz nem vesznek komolyan, bármi problémával is fordult a háziorvosodhoz."
Nálunk annyival rosszabb, hogy a kórházban is ugyanez a helyzet. És nem azért nem vesznek komolyan, mert olyanok, mert nem győzik, olyan kevesen vannak.
Na, még mindig azt hiszed, hogy az a rossz rendszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!