Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megtört epevezeték miatt...

Megtört epevezeték miatt műtét? Epés tapasztalatokat várok.

Figyelt kérdés

Szép napot! (az enyémnél jobbat).

Megint szenvedek az epémmel hétfő este óta.

Évek óta ez megy de általában nem vészes de most napok óta elég rosszul vagyok (hanyinger, epes bofoges, puffadás, brutális szomjusag, hasmenés homokszinu szeklettel, van amikor remegek mint a kocsonya fél órát, nagyon rossz közérzet, van amikor a vernyomasom megy fel tőle, hasi fájdalom (néha elég komoly..).

Voltam már sok orvosnál, kb csak legyintenek rá. Elküldenek hasi uh-ra ahol mindig megállapítják, hogy meg van törve az epevezeték de az "nem baj" szerintük.

Szóval a kérdésem innen kezdődik.

Esetleg van itt olyan akinek szintén meg van törve az epevezetéke? Ő neki vannak panaszai? Esetleg megműtötték?

Bármi hasznos tanácsot is szívesen várok.

Fun fact: a napi első étkezés a legrosszabb.

Aludni csak hason tudok sajnos ami lehet még jobban elzárja a vezetéket.

Üdv: Dávid

szept. 5. 12:50
 1/8 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy volt már gyomortükrözés mintavétellel, vastagbéltükrözés, hasi CT kontrasztanyaggal, mindenféle ételallergia teszt.

Mindenhol minden rendben van.

Ezért tudok én már csak erre a vezeték problémára gondolni ami epepangást okoz 😓

szept. 5. 12:53
 2/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, ez okozhat problémákat. Fejlődési variáció nálad valószínűleg. Talán ERCP-vel meg lehet oldani, de ezt egyeztetni kell erre megfelelő szakorvossal.
szept. 5. 14:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
szept. 5. 16:57
 4/8 anonim válasza:
Mi van veled azóta? Nálam hasonló van, nagyon enyhe epevezeték "megtöretés", illetve szűkület. MRCP-n látszott. Nekem az egyetlen tünet egy héten át tartó hasmenés, utána meg sárgás-világosbarnás zsírszéklet (steatorrhea). Radiológus azt írta, hogy a szűkület hátterében nem lát kórosat a hasnyálmirigyben. Jó lenne kizárni a hasnyálmirigy és az epevezeték daganatot, meg persze máshol se legyen rák. A többi már szinte nem is érdekel. Szétparázom az agyam.
szept. 24. 21:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Ha fiatal vagy és nem alkoholista akkor én nem aggódnék a rák miatt :)

Azóta már "jól" vagyok... majd 2 hét szenvedés után.

Jobban odafigyelek a diétára és egyelőre ennyi.

szept. 25. 17:10
 6/8 anonim válasza:
Gondolom te nagyon fiatal vagy, én lassan 40 leszek. Csak egyetem alatt vedeltem, nagyon rég. Azóta évente max 2-3 alkalommal öntök föl a garatra a haverokkal, és ezek között is több hónap telik el, egyébként soha nem iszom. Statisztikailag elenyésző a hasnyálmirigy és epevezeték daganatos betegek száma 45 év alatt, de nem extrém ritka, itt a gyakorin is több esetet írtak le, ahol 37-44 év közöttieknél sajnos kialakult. Kiderült, hogy nálad ez az epevezeték szűkület okozta a világos székletet?
szept. 25. 21:25
 7/8 anonim válasza:
ja, az előzőből kimaradt, hogy csak 2-3 alkalommal iszom évente.
szept. 25. 21:33
 8/8 A kérdező kommentje:

36 vagyok 🙂

Orvosnál most nem voltam, de jó eséllyel attól volt az epepangás.

(meg persze, hogy előtte bezabáltam mindenféle epebaxó kaját + pia).

szept. 25. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!