A pantoprozaol okozhatja azt, hogy totálisan megszűnt a székelési ingerem, mióta ezt szedem? 7 napja nem voltam a wc-n.
Figyelt kérdés
Vagyis voltam 2 szer, de kb 3-3 db apró, körömnagyságú száraz székleten kívül nem jött ki több. Voltam hasi ultrahangon, pont amiatt, hogy állandóan zugyborognak, fájnak a beleim és a gyomron és néha minden nap, néha 3.5 naponta van székletem. De ha 3 naponta volt, akkor 3 napi adag egyszerre kijött. Férfi vagyok és rendesen étkezem, gyümölcs, zöldség is, hús is. Túlsúlyos nem vagyok, 178 cm és 79 kiló, az is izom. Bár sajnos keveset mozgok ülő munka miatt, de így mindig volt székletem, pl egy hétig minden nap, aztán 3-4 naponta egyszer, de akkor minden egyszerre távozott belőlem. Emiatt, meg a hasi fájdalmak miatt is mentem magánorvoshoz. Megnézte mindenemet hasi ultrhanggal, minden a kornak megfelelő 38 évesen, csak van egy kisebb mértékű gastritisem, gyomorhurutom. Erre adta a pantoprazolt, amit napi egyszer reggel beszedek. De azóta, pont 6 napja úgy voltam kínnal-keservvel a wcn, hogy egyáltalán nem volt székelési ingerem, az totálisan megszűnt és erőltetve mentem el kétszer wcre, de szinte alig távozott belőlem egy fél/egyharmad napnyi (amit naponta szoktam székletként produkálni, annak a harmada) napnyi. Természetesen nagyon fáj a hasam azóta is. Fel is vagyok puffadva. Bármit eszek, bármilyen főzeléket, szilvát, nem megyek wcre (azokkal eddig mindig tudtam menni). Édesanyám és a párom is azt mondja, hogy szedjem be mind a 28 darabot, és csak utána menjek vissza, doki is ezt mondta. De addig szétrobbannak a beleim attól félek, mert olyan vagyok a hasi fájdalomtól és hogy egy heti ,,adag,, bennem van, mint egy zombi.szept. 3. 19:28
1/3 anonim válasza:
A pantoprazol mellékhatásai között szerepel a székrekedés, 1-10% között előforduló gyakorisággal. Ne szedjed a pantoprazolt ebben az esetben, rengeteg más gyógyszer is van ilyen típusú problémára.
Mondd meg a dokinak, hogy milyen mellékhatást okozott, kérd meg, hogy írjon másfajtát.
2/3 anonim válasza:
Szerintem hagyjad abba inkább most, ne várjad meg a 28 napot. Ha már 1 hete nem volt rendes székleted, az komoly mellékhatás.
3/3 A kérdező kommentje:
Gyanús, hogy az volt. Elhagytam. Annyi, hogy így továbbra is fenn áll a gyomorhurutom és fáj a hasam, fura emésztési hangok vannak, amikor lefekszem az ágyra. De legalább már van normális székletem. Majd kérek valami más gyógyszert a dokitól.
okt. 3. 17:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!