Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Melyik belső szervnek/szervekn...

Melyik belső szervnek/szerveknek van ehhez köze, felelősek ezért?

Figyelt kérdés
Az utóbbi pár hónapban, de lehet fél évben, azt tapasztalom magamon, hogy bármit eszek, utána rövidesen ki is fosom egyből. Eleve ritkán kakilok már szilárdat. Érzem, hogy legbelül valami nem stimmel, mert régebben nem volt ez így. Volt egy időszak amikor feljött rám +10-15 kg, de azóta fogyózok is, és adtam is le belőle. Mimmel lehet a baj, belekkel, máj? Olyan mintha rossz irányba változott volna az anyagcserém. Más bajom egyébként nincs, csak sokszor híg a székletem..
szept. 1. 18:13
 1/10 A kérdező kommentje:
Szóval anyagcserém az igazából szokott lenni csakhát nem szilárd, ahogy kéne lennie.. ez az aggasztó főleg, ezért érdekel, hogy melyik szervről lehet szó, milyen irányba tegyek az ügy érdekében
szept. 1. 18:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt lehet hogy nagyon fosatós az étrended, pl. túl sok rostot eszel. Azért gondolok erre mert írtad a fogyózást, annál könnyű ebbe beleesni.

A másik lehetőség hogy ételérzékenység. Laktóz, glutén, akármi lehet.

Vagy elhúzódó vírusfertőzés is okozhatja.

Szóval sokminden. Konzultálnod kéne róla a háziorvossal. Laborra is el kéne küldenie, mert a rossz felszívódás okozhat hiánybetegséget.

szept. 1. 18:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért van a házi orvos,hogy elmenj hozzá.
szept. 1. 18:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, egyébként pont fordítva, nagyon kevés a rost amit beviszek.. kevés ételt eszek amiben található, inkább vitaminokkal próbálom pótolni.

És egyébként érdekes mert 1 hónapja volt általános vérvételem + vittem pisit, és egy darab csillagom nem volt.. és mégis, továbbra is szinte csak fosok.

szept. 1. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocs,délután itt sincs rendelés.
szept. 1. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Általános vérvétel nem szűr laktózérzékenységre vagy ilyesmire. Ha a fosás miatt már vashiányos lennél, azt kimutatná. Fordítva nem működik, nem a vashiány fosat.
szept. 1. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Az ilyen tünetek esetén NEM vérvétel meg vizeletvizsgálat kell.

Úgy menj az orvoshoz, hogy EZEKET a problémákat mondod el neki

szept. 1. 19:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Kicsit utánaolvastam hogy melyek a laktózérzékenység tünetei, és pl ezekből nekem egyik se volt szinte soha..

"- hányásos panaszok

- haspuffadás

- hasfájás

- hasi görcsök"

Csak a hasmenés.

szept. 1. 19:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Létezik olyan, hogy éhezési széklet, az is lágy.

Ha pl cukorpótlót használsz, az is csinál ilyet.

Egyes vitaminok, étrendkiegészítők is okozhatják.

szept. 1. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne itt találgassunk, menj el a háziorvoshoz, mert komolyabb betegség tünete is lehet a megváltozott állgú széklet.
szept. 3. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!