Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A magas CRP C-reaktív értékkel...

A magas CRP C-reaktív értékkel mit tehetek?

Figyelt kérdés
CRP (C-reaktív protein) 22,40 mg/L + < 5,0. 22,4 a C-reaktív protein értéke,a normál 5 helyett, a szervezetemben én is érzem, hogy gyulladás van, de nem tudom mi az oka. A széklet Calprotectin érték is magas, ami szintén gyulladásra utal, a gasztroenterológusok Crohn vizsgálatra küldtek,de nem az a baj. Mit tehetek, hol lehet a gyulladás?

aug. 30. 14:49
1 2
 1/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mert miért ne lehetne Crohn? Akármi lehet, a CRP nem specifikus, egy fogászati kezelés után is megnő az értéke.
aug. 30. 15:48
 2/15 A kérdező kommentje:

RADIOLÓGIAI VÉLEMÉNY:Morbus Crohn aktivitásra utaló eltérés nem igazolódott.VIZSGÁLATI TECHNIKA:Nativ- és i.v.kontrasztanyagos (Omnipaque 350) CT enterographia macrogolumos víz itatása után. Készülék: GE Discovery 750HD."

Ezért nem gondolom, hogy Crohn lenne. Abban igazad van, hogy bármi, de mi??? Nem fogászati, évek óta megvan.

aug. 30. 15:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Van hasgörcs/vér/hasmenés?

Egy ilyen vizsgálattal nem zárható ki a crohn betegség, a drága kistestvére pedig a colitis ulcerosa végképp nem.

aug. 31. 14:54
 4/15 A kérdező kommentje:
Hasgörcs, vér, hasmenés nincs. A gyulladás viszont folyamatos, állandó.
szept. 1. 05:44
 5/15 A kérdező kommentje:

"Egy ilyen vizsgálattal nem zárható ki a crohn betegség, a drága kistestvére pedig a colitis ulcerosa végképp nem."

Mit tehetek, hogy kiderüljön az ok?

szept. 1. 05:45
 6/15 anonim ***** válasza:

Akkor a crpn és kalprotektinen kívül nincs is tünet?

A kalprotektin mennyi?

szept. 1. 10:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Meg akkor evyátalán minek volt vizsgálat?
szept. 1. 10:36
 8/15 A kérdező kommentje:
A calprotectin 180. A tünet, hogy érzem, hogy be van folyamatosan régóta gyulladva a szervezetem valami miatt, zavarja az alvásom is, emiatt nehezen alszom el, sokat felébredek.
szept. 1. 14:47
 9/15 A kérdező kommentje:
"Meg akkor evyátalán minek volt vizsgálat?" Allergia miatt volt a vizsgálat, ott volt ilyen pont, hogy klinikai kémia, ott volt a CRP érték.
szept. 1. 14:49
 10/15 anonim ***** válasza:

És a calprotectint miért csináltattad?

Azt sem vizsgálják csak úgy. Meg bocsi, de ez az érzem, hogy be van gyulladva a szervezetem roppant furán hangzik.

Szerintem várj 1-2 hónapot és nézesd meg ugyanezen paramétereket.

szept. 1. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!