Neurológusom nem hiszi el hogy szedem a gyógyszereimet, szerintetek miért?
Sziasztok! Január óta van epilepszám, 300 mg lamolepet szedek rá, nem vagyok annyira tisztában a gyógyszerek mennyiségével, nem tudom, hogy az epilepsziások körében ez soknak számít -e vagy sem.
Voltam vérvételen még július közepén és később mondta a neurológusom, hogy ez alapján én nem szedem a gyógyszeremet megfelelően, pedig mindig beszedtem, úgy ahogy felírta mert szeretném csökkenteni a rohamaim számát lehetőleg nullára. Néha előfordulnak nálam még kisebb rohamok. Én arra gondolok, hogy eredetileg keveset írt fel nekem, viszont eléggé rosszul esik az, hogy nem is akar nekem hinni:(
Voltam augusztus közepén vérvételen, de még az eredményét nem kaptam meg. Rengeteg mellékhatása volt eleinte a gyógyszereknek, ahogy persze mindegyiknek van, de némelyik egész erősen megmaradt, volt több pánikrohamom is.
16/L
Mindenképpen menj vissza a neurológushoz, ha kell másikhoz!
Nem tudom, mennyi ideig kell szedni a gyógyszert ahhoz, hogy jó legyen az eredmény (ne legyen roham), de lehet, hogy azt mondják, hogy másik fajta kell, vagy más mennyiség.
Nekem asztmám van, amikor elkezdtem a gyógyszert, nem javított sokat, szóltam is az orvosnak, hogy becsülettel használom, mégsem (ez abban hasonló szitu, hogy én sem akartam rohamokat, fulladozni, szerintem ilyen betegségeknél az emberek nem igazán játszanak a gyógyszerrel). Szerencsére kaptam más fajtát, ami használ.
Határozottan kell mondani, hogy te szeded, nem akarsz rohamot, borzalmas megélned stb.
Valproinsav szintet nézett?
Nekünk azt mondta a doki, ha 50 % alatti az eredmény, akkor a gyógyszer nem megfelelő, és másikat is kell szedni.
Akár többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!