Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Neurológusom nem hiszi el...

Neurológusom nem hiszi el hogy szedem a gyógyszereimet, szerintetek miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Január óta van epilepszám, 300 mg lamolepet szedek rá, nem vagyok annyira tisztában a gyógyszerek mennyiségével, nem tudom, hogy az epilepsziások körében ez soknak számít -e vagy sem.

Voltam vérvételen még július közepén és később mondta a neurológusom, hogy ez alapján én nem szedem a gyógyszeremet megfelelően, pedig mindig beszedtem, úgy ahogy felírta mert szeretném csökkenteni a rohamaim számát lehetőleg nullára. Néha előfordulnak nálam még kisebb rohamok. Én arra gondolok, hogy eredetileg keveset írt fel nekem, viszont eléggé rosszul esik az, hogy nem is akar nekem hinni:(

Voltam augusztus közepén vérvételen, de még az eredményét nem kaptam meg. Rengeteg mellékhatása volt eleinte a gyógyszereknek, ahogy persze mindegyiknek van, de némelyik egész erősen megmaradt, volt több pánikrohamom is.

16/L

aug. 30. 08:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen menj vissza a neurológushoz, ha kell másikhoz!

Nem tudom, mennyi ideig kell szedni a gyógyszert ahhoz, hogy jó legyen az eredmény (ne legyen roham), de lehet, hogy azt mondják, hogy másik fajta kell, vagy más mennyiség.

Nekem asztmám van, amikor elkezdtem a gyógyszert, nem javított sokat, szóltam is az orvosnak, hogy becsülettel használom, mégsem (ez abban hasonló szitu, hogy én sem akartam rohamokat, fulladozni, szerintem ilyen betegségeknél az emberek nem igazán játszanak a gyógyszerrel). Szerencsére kaptam más fajtát, ami használ.

Határozottan kell mondani, hogy te szeded, nem akarsz rohamot, borzalmas megélned stb.

aug. 30. 08:52
 2/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Most mi a kérdés tulajdonképpen?
aug. 30. 08:53
 3/14 A kérdező kommentje:
bocsanat, hogy mondjuk pl miert nem hathat a gyogyszerem
aug. 30. 08:56
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Lamictalt szedek 600mg bipolarisoknak van. 400mg-nal az en neurolog.-om szerint akkor kezd hatni. 900mg van epilepsziasoknak a Lamictal kormanyzati kutatoi intezmeny weboldalan. Emellett szedek nagy mennyisegu rivotrilt, xanax, szivnyugtatot is szedek. 1 eve. Bajom? Semmi. Persze vannak mini mellekhatasok, de funkcionalok 95%-ban. En is ettol felek, ha valtok dokit, nem fogja felirni, mert azt gondolja hogy hulye volt az eredeti dokim. Szoval ja, mondjuk te 16 vagy, en meg 2x kozel 3x. Es nem is vagyok epilepszias. Neurolog. egyben es Pszich.-er irja fel.
aug. 30. 09:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Talán azért nem hiszi, mert nem látszódik a vérképeden. Keress fel ezzel egy másik orvost. Lehet másféle gyógyszer kell vagy másféle dózis.
aug. 30. 12:21
 6/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Szerintem orvos váltás. Ha eleve bizalmatlan az orvosod veled szemben, akkor abból semmi jó nem fog kisülni.
aug. 30. 12:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Válts orvost.
aug. 30. 14:15
 8/14 A kérdező kommentje:
igen, miutan megjott a labor eredmenye utana ugyanezeket magyarazta hogy nem szedem a gyogyszereimet mert o a verkepem alapjan nem ezt latja 🥲 szoval mindenkepp orvost valtok, koszonom!
aug. 31. 17:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Valproinsav szintet nézett?

Nekünk azt mondta a doki, ha 50 % alatti az eredmény, akkor a gyógyszer nem megfelelő, és másikat is kell szedni.

Akár többet is.

szept. 6. 20:26
 10/14 anonim ***** válasza:
valproat sav mellet azert cinko minko magat a gyogyszedni, alig lehet kiegesziteni valamivel. leveciratepam meg lamotrigine (esetleg mas) a jo dolog, mert a levecir. baratsagban van sok aniep. gyogyszerrel es nem gond. de a valprat sav az elegge eros business. elegge ellenorizni kell meg mas gyogyszereket nagyon nem szedhetsz melle. de egy probat meger..
szept. 7. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!