Faj a mellkasom es van hogy a szivemnel is faj mindennap de az ugyeleten azt mondtak nincs bajom. Hova menjek vizsgalatra? 24L
Voltam tudoszuron, nem talaltak semmit. Voltam teljes verkep vizsgalaton, nem talaltak semmit. Haziorvosnal voltam, meghallgatta a szivem, azt mondta nincs semmi.
Mindennap faj a mellkasom, es van hogy a szivemnel is faj. Mindig mas oldalon faj, de jobb es bal oldalon is. Van hogy alig tudok levegot venni, mert azt erzem el fogok ajulni. Van hogy belem nyilal hirtelen a semmibol, azt erzem megfogok halni, annyira megijedek. Sokszor arra kelek, hogy faj.
Volt hogy elvitt a mento akkor ott az ugyeleten azt mondtak, panikbetegseg. De akkor ez lesz? Gyogyszert nem akarok szedni. En nem hiszem el hogy panikbetegseg miatt allandoan igy fajnia kene jobb es bal oldalon is a mellkasomnak es a szivemnek.
En ezt mar nem birom, buszon is rosszul vagyok meg barmikor, barhol. Igy nem tudok mar elni. 24 eves vagyok..
Nem tudom mit csinaljak.
Több minden lehet, a jelek szerint pánik, vagy az alakult ki mert halálfélelmed van a tünetek miatt.
Érdemes benevezni egy terheléses cukor vizsgálatra mert az inzulinrezisztencia is okozhat szívdobogást és szorító érzést.
Ezen kívül reflux is okozhat mellkasi szúró fájdalmat.
Végigmentem én is ezen, azt hittem meg fogok halni, többször voltam sürgősségin ahol EKG, vér, minden jó volt. Kardiológián is voltam, terheléses teszten és holteren is (1 napig egy kis ekg-t viselsz magadon), semmi bajom nem volt. Aztán kiderült a reflux is és a szénhidrát bevitelre is ügyelnem kell.
Emellett más is okozhatja a mellkasi fájdalmat a szíveden kívül. Szóval vizsgáltasd ki, és győzd meg magad hogy nem fogsz meghalni mert nem fogsz! Kitartást kívánok!
Támogatom a kardiológiát, szívultrahangot. Nem azért, mert bármi baja lenne a szívednek, hanem azért amit írtak is előttem: megnyugtatna, hogy nincs baj a szíveddel.
Én ugyanígy voltam. Engem is vitt be mentő hasonló rosszulléttel, utána mentem kardiológiára, azt mondta doki semmi bajom. Tüdőszűrőn is voltam, semmi. Pár évre rá jöttek a mellkasi fájdalmak. Néha úgy éreztem, mintha rámarkolna valaki a szívemre és szorítaná, máskor csak szúrt. Néha itt, néha ott. Ugyanúgy megvolt a légzési nehézség érzése is. Elmentem háziorvoshoz, addig nem nyugodtam míg nem kaptam beutalót szívultrahangra. Láss csodát, makk egészséges volt a szívem, EKG már volt előtte is. Semmi. Semmit nem találtak. Minden tünetem pszichés volt.
Tudom milyen nehéz elhinnie az embernek, hogy ilyen szintű tüneteket, rosszullétet tud okozni az elméje, de sajnos tud. Amíg pedig nem fogadja el az ember, hogy nincs semmilyen szervi problémája, addig csak rontja a saját helyzetét. Jönnek az ilyen gondolatok:
Biztos van valami bajom, csak nem találták meg!
Ez nem lehet pszichés, az orvosok tévednek!
Rákeresek neten mi lehet...
Ahaaa, lehet ilyen-olyan szörnyű betegség is?
Biztos x vagy y betegségem van...
Az ilyen jellegű gondolatok pedig szépen generálják a pánikot, a szorongást, a stresszt. Nem véletlen, hogy a szívinfarktus esélyét jelentősen növeli a stressz. Hiába csak az agyad műveli ezeket a dolgokat veled, ha nem sikerül kontrollálni, nem sikerül neked átvenned az irányítást, akkor előbb-utóbb tényleg lesznek igazi egészségügyi problémáid. Általában a legelső ilyen a reflux.
Ha gondolod kifejtheted jobban a rosszulléteidet, mesélhetsz lelki dolgokról is, ha tudok, segítek. Akár itt, akár privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!