Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vállműtét tényleg rutinműtét?

Vállműtét tényleg rutinműtét?

Figyelt kérdés
Olyan embereket keresek,akik átestek vállficam után műtéten,Nekem horgonyokat raknak be,érdekelne gyógyulási idő,műtét,fájdalmak,szóval ki hogy èlte meg....Bár nem nagy,s komoly műtét,biztos van amire figyelni kell.
aug. 25. 09:55
 1/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Pedig eléggé macera és nem egyszerű. Az, hogy a gyógyulási folyamat milyen lesz azt nem lehet tudni, lehet nem lesznek nagy fájdalmaid, de gyógytorna majd kell.
aug. 25. 10:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Ok,ficamom volt már több is,műtétet ajánlottak..Mi az ami nem egyszerű,s macera benne?

Gyógytorna ficam után is volt 15alkalom.

Műtét nem nyilt lesz,ill csontdarab nem hiányzik,CT-n voltam már.

aug. 25. 10:54
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hogyhogy nem nyílt lesz? Az milyen műtét lenne? Azért bonyolult, mert több ín, izom van ott. Gyógytorna kell műtét után is.
aug. 25. 11:08
 4/9 A kérdező kommentje:

A beavatkozás általában artroszkópos módszerrel (kamerás, tükrözéses módszer) történik, két lyukon (portálon) keresztül, a váll elülső és hátulsó részén. Ez a módszer a műtét utáni fájdalmat minimalizálja, hiszen nem történik izom, ín és egyéb szövet átvágása.

Másik a nyilt:Nyitott műtét esetén a vállízület elülső részén mintegy 5-8 cm-s metszést végzünk. Ilyenkor ezen a feltáráson keresztül helyezzük be a horgonyokat, az öltéseket és a csomókat.

aug. 25. 11:33
 5/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Értem.
aug. 25. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem volt műtétem, bár nem teljesen amiatt, amit írtál. "leszakadt" a karom a vállamtól. Ez nem tudom, mennyire felel meg a te általad kívánt és elvárt tapasztalatoknak.
aug. 25. 13:12
 7/9 A kérdező kommentje:

Lehet ez is érdekes kérlek meséld el itt,vagy üzenetben min mentél át.

Köszönöm!

aug. 25. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A balesetem csütörtökön volt. Nem szoktam minden zsipzsup hülyeség miatt orvoshoz menni, ezért nem is rohantam első pillanatban.

Ugye nem bírtam tartani a karom, és minek során másnak keléskor is ugyanezt éreztem, úgy voltam vele, megröngeneztetem, mert úgy látom, ez azért nem csak egy kis "ficam".

A röntgen kimutatta a vállam leszakadását még péntek délelőtt és ekkor közölték velem, hogy ez műtét.

Péntek délután 5-kor mentem be a korházba, és fél 7-kor kerültem sorra. Altatásos műtét volt, amikor is egy titán lappan rögzítették a csont két részét. Kb 1,5 óra volt, utána nagyon kómás voltam, de annyira azért magamnál voltam, hogy félkába állapotban tudjam értesíteni azokat, akik aggódtak értem.

Péntek éjjel benn a korházban, szombat reggel ezerrel tudtam mozgatni a vállam, semmi fájdalom. Persze ez nem volt véletlen.

Még szombaton dél magasságában hazamehettem, otthon du kijött az érzéstelenítőhatása belőlem, és ugye érződött a korlátozottság.

24 alkalmas gyógytorna várt rám. Mondjuk szerencsém volt, mert a csajszi és én pont ugyanazt a sportágat űztük, épp ezért sokszor a gyakorlatok végzése alatt arról is beszéltünk.

Mind a mai napig van "bennem egy nemes rész".

aug. 25. 14:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm ez is hasznos volt.

Remélem már minden ok!

Nekem horgonyokat raknak be,kb 3hét rögzítés,majd gyógytornák jönnek.

Csak ezeket nem tudom pontosan mennyi,de nyilván attól is függ,hogyan gyógyul.

Most ficamnál 15gyógytorna elég volt,6éve 10et írtak ki,s kellett még 10 utána...

Meg nem jön ki sokszor 22éve volt első,azóta még 4,tehát éveket kibírt,ezért gondolkoztam sokat érdemes-e műtétet vállani,persze elég 1rossz mozdulat s ennyi volt...Szóval remélem jól döntöttem,október 29.én lesz műtét.

aug. 25. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!