Van olyan hogy valakinek bőr rákja van és nem veszi észre?
Sziasztok.
Létezik olyan hogy pl olyan helyen jön ki valami a bőrön amit nem látunk (hát) és így nem megyünk orvoshoz?
Milyen jelek vannak amiből bor rákra lehet következtetni?
Ki lehet gyógyulni teljesen ebbol a fajta betegségből?
Köszönöm szépen!!
És ez bármelyik korban előfordulhat?
Én 27 éves vagyok, sok pici apró barna anyajegyem van, mondjuk apának is, tesómnak is.
Nem szoktam járni ellenőriztetni, de figyelem ahogy tudom.
Szia! Sajnos a bőrrák is kijöhet fiatalon. Nekem a doki azt mondta, hogy az előfordulast nagyban befolyásolja a genetika, illetve, hogy gyermekkorban hányszor égett az ember hólyagosra. Meg vigyázni kell a bőrre. Védd a naptól, ahogy tudod. A D vitamin pótlashoz elegendő, ha az arcodat éri 15 percet a nap. Illetve ne szolizz.
En sajnos jártam pár évig havi 1x2x, de bánom am. Én is félek a melanómától, de évenkdnt 1x menj szűrésre. A doki lágni fogja, hogy az anyajegyeid alapján elegendő-e évente menni vagy sűrűbben.
Illetve szedj E es A vitamint.
Azt mindig kihangsúlyozzák, hogy a bőr nem felejt, tehát csak egy ideig tud regenerálódni es anap okozta sérülesek összeadódnak sejtszinten.
Használj jó minőségű fényvédőt még télen is az arcodra mindenképp! Nyáron pedig 50+ naptejet mégha csak 10 percet is vagy kint🙂
Az időben felfedezett melanoma (melanoma in situ, például) egy második születésnap! Szöval évenként legalább egy szűrés🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!