Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van olyan hogy valakinek bőr...

Van olyan hogy valakinek bőr rákja van és nem veszi észre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Létezik olyan hogy pl olyan helyen jön ki valami a bőrön amit nem látunk (hát) és így nem megyünk orvoshoz?

Milyen jelek vannak amiből bor rákra lehet következtetni?

Ki lehet gyógyulni teljesen ebbol a fajta betegségből?

aug. 24. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy létezik. Néha meg kell magadat nézetni mással is. A bőrelváltozásból. Ki, ha idejében felfedezik.
aug. 24. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, segít -e, én februárban vesztettem el az édesapámat, bőrrák szövődmény miatt. Neki a hátán volt de elég feltűnő, drasztikus változás volt az anyajegyeken... Azokat kimetszették ez kb 3 éve volt. Folyamatosan járt kontrollra, nyirokból vettek mintákat minden negatív, majd kiderült -sajnos csak a halála után volt szíves közölni az orvos - hogy a bőrrák hajlamos kikerülni a nyirokrendszert és egyből az agyban képezni daganatot... Szóval szerintem elég nehezen nem lehet észrevenni,hiszen ő maga is látta a tükörben, inkább csak odafigyelés kérdése, meg orvosi hozzáállásé...(Mielőtt jönnek a rosszindulatú kommentek állami mellett magánba is mindenhová eljárt amit mondtak neki)
aug. 24. 14:54
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Persze sokan vannak így ezzel, aztán vagy ő vagy valaki egyszer észreveszi, lehet ott van már régóta, csak nem tűnt fel. Bár olyan sokáig nem lehet húzni ezzel, mert ha pl. áttétet ad, akkor annak a szövődményei egy idő után jeelznek.
aug. 24. 17:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!

És ez bármelyik korban előfordulhat?

Én 27 éves vagyok, sok pici apró barna anyajegyem van, mondjuk apának is, tesómnak is.

Nem szoktam járni ellenőriztetni, de figyelem ahogy tudom.

aug. 24. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyszer menjél el megnézetni, hogy megnyugodj.
aug. 24. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos a bőrrák is kijöhet fiatalon. Nekem a doki azt mondta, hogy az előfordulast nagyban befolyásolja a genetika, illetve, hogy gyermekkorban hányszor égett az ember hólyagosra. Meg vigyázni kell a bőrre. Védd a naptól, ahogy tudod. A D vitamin pótlashoz elegendő, ha az arcodat éri 15 percet a nap. Illetve ne szolizz.

En sajnos jártam pár évig havi 1x2x, de bánom am. Én is félek a melanómától, de évenkdnt 1x menj szűrésre. A doki lágni fogja, hogy az anyajegyeid alapján elegendő-e évente menni vagy sűrűbben.

Illetve szedj E es A vitamint.

Azt mindig kihangsúlyozzák, hogy a bőr nem felejt, tehát csak egy ideig tud regenerálódni es anap okozta sérülesek összeadódnak sejtszinten.

Használj jó minőségű fényvédőt még télen is az arcodra mindenképp! Nyáron pedig 50+ naptejet mégha csak 10 percet is vagy kint🙂

Az időben felfedezett melanoma (melanoma in situ, például) egy második születésnap! Szöval évenként legalább egy szűrés🙂

aug. 26. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!