Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet trombózisom?

Lehet trombózisom?

Figyelt kérdés

Kb már 2éve nyáron szenvedek bokadagadással. Mind a kettő dagad viszont a bal lábam jobban

Bal kezes vagyok, bal lábammra jobban nehezkedek a súlyommal. Tehát a bal "felemet" használom jobban

Volt már vérvételem ebből de minden rendben volt mondta az orvos meleg miatt, súlyom miatt (Alacsony vagyok így túlsúlyosnak számítok) háziorvos aztmondta valószínű nyirokcsomó

Kaptam vérvételre beutalót megint.

Estére felpolcozom a lábamat mindig, reggelre lemegy

Munkám miatt 8-12órát állok.

20 éves vagyok. L

aug. 21. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy trombózis, az fájna, és nem tudnál menni. De lehet vizsgálni.

Angiológushoz kérj beutalót, illetve van olyan, hogy nyiroködéma ambulancia, de az államiban Pesten is alig van. Nem nyirokcsomó, hanem nyiroködéma, ha az. Fáslival kezelik, esetleg kompressziós harisnyával, amit alig lehet felhúzni. Az megakadályozza, hogy a nyirok és a vénás vér pangjon az alsó lábszárban. De ez nem a 20 évesek betegsége. A 8-12 órás állás abszolút egészségtelen ilyen adottságokkal, másik munkát kéne keresned, és sétálj, tornázz sokat. Mennyire vagy túlsúlyos? A vérvétellel nem mész semmire, nesze semmi, fogd meg jól.

aug. 21. 21:21
 2/12 A kérdező kommentje:

Napomnak a végén max feszít-zsibbad

Ha nagyon megerőltetem akkor kicsit kellemetlen inkább úgy mondom

Igen énis úgy gondolom vérvétel 0... megfogadom a tanácsod köszi.

aug. 21. 21:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Dopler ultrahanggal vizsgálják a trombózist beutalóval vagy magánban.
aug. 21. 21:27
 4/12 anonim ***** válasza:
52%

Persze, kaphatsz bármikor, mint bárki más is. A leírtakból viszont semmi nem utal erre.

"Alacsony vagyok így túlsúlyosnak számítok" 😆 Vicces vagy! Ne áltasd magad, nem a magasságod miatt számítasz túlsúlyosnak, hanem a normálist meghaladó testsúlyod kiatt.

aug. 21. 21:28
 5/12 anonim ***** válasza:
Ráadásul a mélyvénás trombózisnál a terület el is színeződik hiszen az artériák felől gond nélkül áramlik a vér, visszafelé viszont akadályozottá válik az áramlás, mert a vénákat amik viszik vissza a vért thrombus elzárja így felgyülemlik ott a vér és ez ad neki egy jellegzetes színt is.
aug. 21. 21:32
 6/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

156-157 cm magassàgomhoz 63kg vagyok.

Igen most képzeld el, kövér vagyok 🙂

Egy 170cm magasságú emberen az a 63kg eloszlódna, mivel 70kg alatt én nem mondanám magam abban az esetben túlsúlyosnak. Köszi a segítséged

aug. 21. 21:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Az nem számottevő túlsúly.
aug. 21. 21:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Ezzel bemennétek a helyemben sürgősségire?
aug. 22. 10:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Jaj, dehogy, hipochonder vagy? Milyen sürgősség áll itt fenn? Csináltass dopler UH-t, hogy megnyugodj, haladéktalanul válts munkahelyet (az ülőmunka se jó, de ott néha meg lehet mozdulni), eleve mért dolgozol 12 órát?, tornázz, esetleg használj kompressziós harisnyát vagy fáslit, de az meleg és kényelmetlen.
aug. 22. 10:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Menne a frász.

Jó, én csak akkor mennék oda amikor a mentő visz, minden másra jó a háziorvos.

aug. 22. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!