Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Üdv mindenkinek! Magas vérnyom...

Üdv mindenkinek! Magas vérnyomásból ki lehet gyógyulni?

Figyelt kérdés
33 éves férfi vagyok évek óta szedek vérnyomás csökkentőt. 145 kiló voltam de diétával és sporttal lefogytam 103 kilóra. Jelenleg is tartom ezt. Előtte két szem gyógyszert kellett szedni mostanra annyit javult hogy már csak 1-et kell.
aug. 20. 17:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha lefogysz, az sokat javíthat, így valóban csökkenthető a gyógyszermennyiség? Mit szedsz most és miket szedtél előtte?
aug. 20. 17:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Fogyás jelentős mértékben és életmódváltás: elég pihenés, elég mozgás, stresszoldás, egészséges ételek-italok. Kardiológus mondta.
aug. 20. 17:54
 3/13 A kérdező kommentje:
2 szem Normodipine-t szedtem 5 miligrammosat. A fogyókúra alatt rendszeresen mértem a vérnyomásomat és fokozatosan javult. Az orvos arra jutott hogy próbáljuk ki hogy csak reggel 1 szemet veszek be. És méregessem tovább. A legmagasabb mért értékem 128/82 volt, amikor pulzus rendszeresen 55 és 70 között van. Amikor 145 kiló voltam a két gyógyszerrel is folyton 145 és 155 között volt a vérnyomásom.
aug. 20. 17:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Rengeteget változtattam az életmódomon. Sokat mozgok, biciklizek rendszeresen, heti szinten kb 100km-t. Jókat alszok, sok vizet iszok. És kímélően étkezek. Napi szinten eszek gyömölcsöt, zöldséget. Sovány húsokat, tejtermékekből zsírszegény verziókat. Semmi alkohol vagy cukros étel, ital. Ezeket teljesen kizártam.
aug. 20. 18:03
 5/13 A kérdező kommentje:
Reménykedek benne, hogy ha ilyen mértékű változást tudtam elérni és ezt fenn is szeretném tartani, akkor ezt az 1 szem gyógyszert hátha el dobhatnám egy nap.
aug. 20. 18:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"A legmagasabb mért értékem 128/82 volt, amikor pulzus rendszeresen 55 és 70 között van."

Szerintem már jó vagy ha tartod.

Más sokkal magasabb értékkel elvan gyógyszer nélkül.

aug. 20. 18:09
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még azért 8-10 kilót le akarok dobni, aztán beszélek az orvosommal.
aug. 20. 18:12
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

Egy ilyet tolhatsz tavasszal, ősszel:

[link]

Nem kell felforralni csak jól lemosod, aprítod, tisztított vízben (ásványvíz, szűrt víz) áztatod 1-2 hétig hűvösben.

- 2-3 fej fokhagyma (megmosva, aprítva > aprítógép)

- 5 citrom (megmosva, aprítva > aprítógép)

- 2 liter tiszta víz

Hálós tésztaszűrön leszűröd, üvegekbe áttöltöd.

Én ilyenekbe töltöm, elég kettő:

[link]

Mindennap egy kupicával meginni, rá egy pohár víz hogy felhígítsa.

aug. 20. 18:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
aug. 20. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:
17%

Tehát a megmosott hozzávalókat felaprítod aprítógéppel (mehet héjastul is) és áztatod 1-2 hétig, majd leszűröd, iszod.

Szívesen!

aug. 20. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!