Akiknek autoimmun betegsége van, miért nem ehetnek pl
szolanin tartalmú növényeket? Mi a magyarázata ennek?
Figyelt kérdés
Aki tagadja ezt, eleve ne is írjon. Nekem van autoimmun folyamat és saját testemen tapasztalom, hogy ezektől nagyon fáj a test. És a tojástól kiváltképpen.
Úgyhogy nem az a kérdés, hogy ez az étrend működik-e, hanem az, hogy miért és hogyan működik.
Olyan, hogy "autoimmun betegség" nincs, ez gyüjtöfogalom, sok minden tartozik bele. Van, ahol számít az étrend, meg van ahol nem.
A szolanin nem minden esetben árt, ellenkezöleg, csak kevés olyan probléma van, ahol belejátszhat. A tojás meg nem tartalmaz szolanint.
Egyébként te valami miatt túlérzékeny lehetsz a szolaninra, ez a magyarázat.
De sokkal többet lehetne mondani, ha megírnád, milyen betegséged van konkrétan.
aug. 19. 16:49
2/16 A kérdező kommentje:
Jaj, ne nézz már hülyének. Tudom, hogy a tojás nem tartalmaz szolanint. Külön volt említve.
aug. 19. 16:58
3/16 anonim válasza:
Írd le mi a konkrét betegség...
Nekem amúgy semmi bajom az ilyen ételtől és a tojástól sem, pedig autoimmun beteg vagyok.
aug. 19. 17:20
4/16 Senior Séf válasza:
MINDEN autoimmun betegség előszobája az áteresztő bél szindróma, kedves 1-es. A szolanin egy mérgező szteránvázas glikoalkaloid, ami nagy mennyiségben a csucsorfélékben található. (burgonya,paparika, paradicsom,padlizsán) Ha tünetmentességet szeretnél elérni, első lépésben az áteresztő bél szindrómát kell megszüntetni, és minden olyan élelmiszert kiiktatni, ami a belek regenerálódását gátolja.
aug. 19. 17:41
5/16 Senior Séf válasza:
Egyébként a beleket védő nyálka legnagyobb ellensége a glutén, azt iktasd ki elsőnek, aztán a hüvelyeseket, csucsorféléket, és mindennemű gyulladáskeltő cuccost.
aug. 19. 17:45
6/16 anonim válasza:
Fú, no comment az előzőekre...Ez olyan szinten félrevezető, hogy ihajj...
aug. 19. 17:47
7/16 anonim válasza:
A 4-5-ös megint elökerült a hülye rögeszméjével, amire kiváncsi lennék, hogy mi az, amit szerinte enni lehetne. De nem lényeges igazán, az az egy biztos, hogy amit ír, az nem igaz, ennek ellenére állndóan írogatja
aug. 19. 19:24
8/16 anonim válasza:
Na de hát a szolanin eleve mérgező.
aug. 19. 19:25
9/16 anonim válasza:
Igen, de a kérdésben szerintem azokra a növényekre gondol a kérdezö, amelyek a Solanum nevü növénycsaládba tartoznak, nem pedig azokra, amikben ténylegesen van szolanin, azok ugyanis nem ehetöek
aug. 19. 19:29
10/16 A kérdező kommentje:
#9. Te csak tudod, hogy mire gondolok. Vagy mégsem?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!