Menjek-e egyetemre, vagy inkább az egészségem válasszam, mégha az ezzel járó stressz kikészít?
Sziasztok!
Már elég sok éve beteg vagyok és 2 éve nem tudok járni.
Anyukám nem ért, mert már elegem van abból, hogy szinte folyton gyógytornázok és nem ért egyáltalán abban, hogy egyetemre akarok járni ilyen betegen.
Már nagyon kész vagyok.
Éjjel-nappal csak azon gondolkozom, hogy meglesz-e a diagnózis, ami nagyon kifáraszt.
Felvettek a Műszaki Egyetemre, aminek tényleg nagyon örülök és bár az élet a legfontosabb, ebben az állandó stresszben, hogy "meglesz-e a diagnózis", vagy az egész héten át tartó tornába belefáradtam és úgy érzem, ha nem változtatok az életemen bekattanok.
Anyukámat sajnos ez nem érdekli és azt akarja, hogy ne menjek egyetemre és az egészségemre figyeljek.
Mit tegyek?
Nektek erről mi a véleményetek?
Már hogy értve lesz meg a diagnózis? Miről? Hogy nem tudsz járni - de ez tény -, vagy hogy javul-e az állapotod?
A suli miért zárná ki a gyógytornát? Ha mások képesek egyetem mellett dolgozni, neked is belefér időben a gyógytorna.
Nagyon sajnálom a helyzetedet, küldök egy ölelést!
Szerintem is azt kellene figyelembe venned, hogy összeegyeztethető-e az egyetemmel a betegséged. És én is azt gondolom, hogy igen, mert az egyetemen eléggé összevissza van minden, és sokmindent el is lehet lógni.
Egyébként az is lehetséges, hogy ne vegyél fel minden tárgyat és csússz velük, ekkor hosszabb idő alatt teljesíted az egyetemet. (Ezt csak arra javaslom, ha pont lenne egy órád, ami miatt nem fér bele a dolog.) Emellett ilyen speciális esetekben lehet egyéni tanrendet is igényelni, ami felment az óralátogatás alól és az oktatóval egyeztek meg a követelmények teljesítésében. Végső megoldásként pedig bármi nehézsége van az embernek, lehet passziváltatni féléveket, vagy akár ott is hagyni az egyetemet (az első félévben teljesen ingyen). Ezek azért jók, mert ha elkezded és nem megy még van lehetőséged kilépni.
Szerintem egyébként, ha belefér, akkor menj el egyetemre. Jó hely, érdekes emberekkel találkozol, sokat tanulsz. Jobb, mintha csak a betegség körül forogna az életed. És gratula a felvételhez!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Sajnos a BME az ország egyik legnehezebb egyeteme és hallottam riportokat, hogy mások első félévet csak úgy tudták teljesíteni, hogy alig aludtak.
A másik, hogy első félévben az órák 80 százalékára be kell járni.
És passziváltatni is maximum 2 félévet lehet.
Az egyéni tanulmányi rend pedig csak akkor indokolt, ha valami miatt (pl. kezelés) kórházban kell tartózkodnod.
Beszéltem az esélyegyenlőségi koordinátorral, de sajnos még mindig nem tudom mit tegyek.
Első válaszoló :
Sajnos még nem tudom, hogy miért nem tudok járni. Nem így születtem és az orvosok csak találgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!