Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehettem azbeszt-nek kitéve?

Lehettem azbeszt-nek kitéve?

Figyelt kérdés

Sziasztok szuleimmel a padlast pakoltuk le mert regi epitesu a hazunk korubelul 100-150 eves teglabol es mar fel lett ujitva de a padlas soha es rengeteg kacat volt ott. Ezert felmentunk es leszedtunk mindent ami ott volt, szekek ladak uvegeg stb. Fel is soportunk nagyjabol de nem bontottunk vagy szedtunk szet barmit. De eszembe jutott hogy igy lehettem e azbeszt kozelebe es belelegeztem. korubelul 4-5 napot volthnk fent napi 3-4 oraba de nen allandoan fent alltam hanem felmentem osszeszedtem

valamit es lejottem. Tiszta piszok volt minden meg por ezert jutott eszembe. 16 eves fiu vagyok amugy nem dohanyzom es sportolok. Valaki tudna segiteni hogy ennek mennyi az eselye vagy lehetett barmi bajom? Nincsenek meg tuneteim

#por #azbeszt #regiepitesu
aug. 5. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem láttuk a helyszínt így nem tudunk mit mondani. Amúgy vegyél ffp2 maszkot. Nem drága. Ilyen poros helyen jól jön.
aug. 5. 15:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Azbesztpala a tető vagy miből gondolod? A szigetelés azbeszt?

Általában 20-40 év múlva tudod meg ha azbeszt.

aug. 5. 16:00
 3/10 A kérdező kommentje:
nem nem azbeszt a teto meg a szigeteles sem utolag informaltak a szuleim hogy allitolag sehol nincs azbeszt a hazba
aug. 5. 16:02
 4/10 A kérdező kommentje:
esetleg szilikozisra mennyi az eselyem?
aug. 5. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs azbeszt akkor mitől lettél volna kitéve azbesztnek...?

A szilikózist nem tudom mi.

aug. 5. 16:04
 6/10 A kérdező kommentje:
eddig nemtudtam hogy van e azbeszt a plafonba ezert kerdeztem hogy ha van, akkor mennyi az eselye hogy belelegeztem
aug. 5. 16:06
 7/10 Szolovjov ***** válasza:
0%
Mi a baj az aszbettel? Nincs is rossz szaga.
aug. 5. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha egyszeri esetről van szó, főleg ha nem ipari mennyiségben találkoztál vele akkor egyébként ha az is lett volna, elég kicsi az esélye hogy kialakul bármiféle betegséged az azbeszt miatt.. Sokaknál még úgy sem okozozz betegséget, hogy rendszeresen dolgoztak vele (még a betiltás előtt). Szóval ne parázd túl :)
aug. 5. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerintem jót tenne neked, ha elmennél egy pszichológushoz.

16 eves korban ez nem normális.

aug. 5. 16:07
 10/10 IgaziÚriember ***** válasza:
Majd kiderül ha rákos leszel
aug. 5. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!