Az alkohol függőségre meg úgy álltalában a függőségekre lehet gondolni kényszer betegségként?
Függő vagyok. Jártam AA gyülésekre is de nem segített. Most 10 napja vagyok tiszta hála istennek és megfogalmazódott bennem eme gondolat hogy effektív a függőség valamiféle kényszer cselekvés lehet-e? Kezelhetjük-e a képpén vagy a kettő fogalmat/betegséget jobb nem összemosni? Nekem pl ez a gondolatmenet tetszik és ennek alkalmazása, tudatosítása nagyban hozzájárul a józanságom megtartásában.
(Fun fact: nem hiszek csakis kizárólag az AA-ban és a minesota programban, hiszem hogy más alternatívák is létezhetnek a függőség lekűzdésére, ott van nekem példaként Pál Zoli TikTokról a soberban megalkotója)
Úgy érted, hogy az asztal körül kergetve kényszerítettek, hogy szokjál rá a piára?
Jobb, ha nem keresel bűnbakot. Ez a te életed. Bármi rosszul sül el, abban nem a sors, nem az isten, nem a szüleid, nem a sarki fűszeres, hanem te vagy a felelős.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!