Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Légszomj? Nem megfelelő légzés?

Légszomj? Nem megfelelő légzés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a problémám, hogy egy pár napja nem tudom teljesen megtelíteni a tüdőmet levegővel, csak, ha nagyon intenzíven próbálkozok. Ez sokszor ásításba torkollik mert már annyira nem sikerül, hogy ásítozok, hátha úgy sikerül végre egy jó nagy levegőt vennem. Ma mentem el vele orvoshoz, megmérte a vényomásom (jó volt) meghallgatta a hátam (szintén jó volt minden) tehát mondta, hogy nem tudja mi lehet menjek haza és menjek vissza pár nap múlva ha nem múlik. De tényleg nagyon rossz érzés. Tudok levegőt venni, nem nyom a mellkasom, nem zihálok, egyszerűen csak azt erzem a sokadik levegővétel után, hogy nem jut elég levegő a tüdőmbe és akkor addig erőlködök amíg nem sikerül vennem egy jó nagyot. Ez megy egész nap kb 3 percenként ásítozok stb. Amúgy a véroxigénszintemet megmértem apple watchal (azzal tudtam csak) és 96 volt tegnap előtt. Az is lehet hogy stressz? Mert az utóbbi időben nagyon rá is vagyok görcsölve erre, hogy múljon már el stb..

júl. 10. 17:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hasi légzés.
júl. 10. 17:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez nem egészen értem ki tudnád fejteni? Ne a tüdőmbe hanem a hasamba lélegezzek?
júl. 10. 17:57
 3/13 anonim ***** válasza:
júl. 10. 18:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez lenne az alaplégzésünk, sokkal több oxigént juttat a testbe, csecsemők még így lélegeznek.

Orron beszív, emelkedik a has, szájon kifúj, behúzódik a has.

Szépen lassan, jó mélyen.

júl. 10. 18:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem eszel a napokban túl sokat, nem puffadsz?

Van refluxod?

júl. 10. 19:16
 6/13 A kérdező kommentje:
Refluxos vagyok :) de szedek rá minden este savlekötőt
júl. 10. 19:26
 7/13 anonim ***** válasza:
júl. 10. 20:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Mit szedsz pontosan? Nekem a reflux okozta ezeket a tüneteket, néha manapság is. Esetleg lehet rosszabb, ha olyanokat ettél, ittál (nehéz kaják, alkohol, sok kávé, szénsavas cuccok)
júl. 10. 20:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Valami Ludea 20mg.. igazából nekem egész nap van szinte főleg, ha odafigyelek rá:( olyan mintha belégzéskor sűrűbb lenne a levegő, nehezebb a légzés, + amiket leírtam
júl. 10. 21:28
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem ártana kivizsgálni azért, tüdőröntgen, kardiológus stb

Én nyilván csak tippelek, de ha nem pszichés, jó lenne biztosra menni.

júl. 11. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!