Mi lehet a bajom?? Mostanra iszonyatos fájdalmaim lettek.
Kezdem az legelején. 32 éves nő vagyok, ülőmunkám van, amit home office-ban végzek nagyjából fél éve. Kb. 1 hónapja fáj mindkét lábfejem, talpam, vizesedik is, főleg a bokámnál. Voltam háziorvosnál és ortopédián is, megállapították, hogy lett lúdtalpam. Viszont emellett piros fájó dudorok alakultak ki a lábaimon, amikre mindketten azt mondták menjek bőrgyógyászhoz. Az egyik dudor már szinte lila a térdem mellett, és tenyér nagyságú. Vettem ortopéd talpbetétet, próbálok abban is járni, bár 30 fokban nem tudok zárt cipőt hordani sajnos. Azért beutaltak laborba, ahova 1 hónap múlva kaptam időpontot. A bőrgyógyász is 1 hét még (magán).
A LEGNAGYOBB PROBLÉMÁM az, hogy kb. 2 hete reggelente nem tudok kikelni az ágyból segítség nélkül, sírok a fájdalomtól, ahogy rálépek a lábaimra és utána még fél órán át a bútorokba kapaszkodva lépkedek. Úgy érzem magam mint egy 80 éves, a combomtól a talpamig fáj mindenem, a térdeim sem tudom behajlítani rendesen.
A fájdalmaimat flectorral, algoflex izom-izületi fájdalomcsillapítóval enyhítem, illetve voltarennel kenem a lábaim.
Ma tudtam először rendesen talpra állni, tegnap este vettem be az első algoflex-et, úgy néz ki ez használt, jobban mint a flekctor előtte, de nem szeretnék már gyógyszereken élni. A fájdalom napközben enyhül, mikor már tudok járni is jobban, estére fokozódik, és folyamatosan bedagad a bokám mozgás után (mindkettő, talán a bal most jobban)
Tehát ezek a tüneteim, ami a legjobban zavar azok a fájó dudorok a lábamon, amikre egyik orvos sem tudott magyarázatot, félek a trombózistól is. Illetve nagyon zavar, hogy napi szinten 5ször ödémásodik be a lábam es csak nyugalmi helyzetben áll vissza a mérete. A reggeli és esti izületi(?) fájdalmaimról ne is beszéljünk….Vajon mi lesz a dolog mögött? A háziorvosom azt mondta, hogy biztos nem szívbetegség ennyi idősen, de én nem vagyok ebben sem biztos. Olvastam már mindent, vese, máj, stb, de fogalmam sincs. Labor után vajon kiderül, vagy egesz eletemben mar fájdalmakkal és elefántlábakkal kell élnem? Nagyon elvagyok keseredve, teljesen rámegy ez az egész a lelki egészségemre is és mivel van gyerekem is, nem hagyhatom el magam.
Köszönöm ha bárki bármit tud erre mondani :(
Életviteli változás > mozgásszegény életmód > vérkeringési problémák
és ezek mellé lehet más is
Sajnos a Magyar egèszsègügy egy rakat szar.Megállapîtanak egy diagnózist de a fájdalom okát(fájdalmat)megszűntetni többnyire nem tudják,nem is èrdekük.Nekem azt mondta a háziorvosom, hogy fejben dől el.
Aki ha 500 èvig èlne akkor sem dolgozna annyi fizikai munkát, mint amennyit már èn dolgoztam 35 èv alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!