Milyen betegségek a VESek Iucma? és a ischoemia? Lehetséges hogy nem jól olvastam, de nem tudom a kézi írást olvasni.
Figyelt kérdés
Kardiológusom mai napon, holtervizsgálatot kért sűgősséggel.Amire július 26-napjára 9:30 ra adott időpontot. A beutalóra kézzel írásról annyit tudok olvasni hogy Vesek lucma?
ischoemia? Men tudom milyen vizsgálatokat jelentenek ezek?
2024. jún. 18. 10:02
1/3 anonim válasza:
Iszkémia esetleg? Az rossz vérellátást jelent.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Egy hónappal ezelőtt szívér-szükülettel műtöttek, akkor azt mondta a professzor Úr, hogy ezzel a műtéttel csak jobb lett a vérellátásom szerinte semmi nem indokolja a jogosítványom érvényességének az akadályát. Igaz ez a kardiológusom szív-infarktussal küldött a kórházba, azt nem találtak a műtétem során hanem érszűkületet, amivel meg is műtöttek.Nem is értem? Szerintem a kardiológusom keresi az okot amiért nem adja meg a jogosítványom érvényességét.Bár nem tudom hogy a rossz vérellátás akadálya lehet e a jogosítványom érvényességének? De most voltam műtéten? Miről tudhatja a kardiológus orvosom hogy vérellátás betegségem lenne?
2024. jún. 18. 10:26
3/3 anonim válasza:
Az ischemia a szív saját vérellátásnak zavara. A VES-ek ventricularis (kamrai) szívritmuszavart jelent, ami lehet az ischemia következménye. A kamrai extrák, akár életveszélyes szívritmuszavart tudnak okozni. Az elvégzett műtét során a nagyobb ereket szokták műteni, de ha a nagyerekkel baj van, akkor a kisebbekkel is, ami miatt a szív vérellátása nem megfelelő. Egyébként ennek mértékét terheléses vizsgálatokkal ki lehet mutatni. Egy ilyen szívben bármikor kialakulhat szívritmuszavar, infarctus, ezért nem szerencsés vezetnie annak, akinek ilyen baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!