Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges, hogy hosszú távon...

Lehetséges, hogy hosszú távon kezeletlen reflux kihat a hangszálakra és így a beszédre ?

Figyelt kérdés

2024. jún. 16. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2024. jún. 16. 21:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Esélyes ilyen esetben a hangszálak gyógyulása, vagy a károsodás vegleges ?
2024. jún. 16. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:

De még mennyire. Nekem a fogyásommal eltunt a reflux, a szétnyílt hangszalagjaim rendbejöttek, hangképzésem jobb mint valaha

(Kórusénekes vagyok)

Egyébként van olyan állapot ami már nem fordul vissza vagy csak évek alatt de az már olyan szintu aktiv fajfalom lenne hogy kitertel volna ra

2024. jún. 16. 22:16
 4/5 anonim válasza:
Igen, nekem elvileg foniátriára kéne járnom, ha sokáig, vagy hangosan beszélek, fájnak a hangszalagjaim.
2024. jún. 18. 06:29
 5/5 anonim ***** válasza:
67%

Hosszú távon a reflux gége és nyelőcső rákot is okozhat.

Egy ismerősom lánya állandóan köhécselt. Évek alatt derült ki, hogy a gyomrából jövő savas kipárolgástól van. Szerencsére rákot nem kapott, de állandóan gyógyszert kell szednie.

2024. jún. 19. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!