Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Myopathia vagy als betegség...

Myopathia vagy als betegség lehet?

Figyelt kérdés

Oran24 Creative Commons License 17 órája 0 0 5260

Sziasztok,

24 éves fiatal, egészséges és sportos lány vagyok. Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy a tüneteim myopathiara is jellemzőek vagy ezek konkrétan als betegségre utalnak.

A tüneteim egy hónapja kezdődtek zsibbadásokkal és erős tarkótáji fejfájással. Ezeket a zsibbadásokat először is az orromon és a jobb arcomom éreztem, majd a kézeimen és utána a bokáimon.

2 hete a zsibbadásokat felváltotta végtaggyengeség, valamint az izomrángások is megjelentek a testem minden pontján és azóta is megvannak. Izomfájdalom is megszokott jeleni több helyen, de azok elmúlnak hamar. Mostanra a kezeimen az ujjaim nem annyira mozognak, néha fájnak bennük az izmok, az arcom is olyan mintha erősen zsibbadna, az álkapcsaim feszesek.

Volt koponya és nyaki gerinc MR vizsgálatom, de azok negatívak lettek. Múlt héten volt ENG vizsgálatom az is negatív. Tegnap készült EMG vizsgálat, ami Myopathia jeleit mutatott mind a négy végtagomban. Vérvételem is volt, a neutrofil magas,míg a limfocita értéke alcsonyabb. Debrecenben két neurológus is mondta, hogy ezek lehetnek Myopathia izombetegség tünetei is. De nagyon félek, hogy ezek inkább als-re hasonlítanak.

Esetleg tudnátok ajánlani erre szakosodott orvost?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

#izombetegség #Myopathia
jún. 15. 12:24
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!