Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért magasabb a vércukor...

Miért magasabb a vércukor értékem mint 3 hónapja?

Figyelt kérdés

A labor szerint magasabb az elmúlt 3 havi vércukrom mint az előző szerint. Rendszeresen inzulinozom magam és alig-alig eszem. Ez mitől lehet? Amikor mérem egész jó eredmények vannak ahhoz képest ahonna indultam. 20környékéről indultam a mérések max 10-11,de átlagban 8 és most a HgbA1C 9,7%lett.

Olvastam olyat hogy lehet nem hat addig az inzulin ameddig kéne és ha elmúlik a hatása hirtelen felszökik a cukor,ez lehet?

2024. jún. 14. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Na ez az a kérdés, amit minden körülmények között szakorvossal kell tisztázni, mert életbevágó!
2024. jún. 14. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Én úgy tudom, hogy az se jó, ha alig-alig eszel. Mert ez is vércukoringadozást eredményez. Sokszor keveset inkább.
2024. jún. 14. 13:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Kedden fogok menni szakorvoshoz,mindenképpen megbeszélem vele csak eléggé aggaszt. Nagyon nagy életmódváltáson estem át,táplálkozás és mozgás szempontjából is. A magas cukor miatt aggódom nagyon
2024. jún. 14. 13:46
 4/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Szakorvossal kell megbeszélni, lehet változtatni kell az adagoláson, étrenden, stb.
2024. jún. 14. 14:15
 5/6 anonim ***** válasza:
62%

Tudni kéne, hogy mit jelent pontosan, hogy alig-alig eszel. Arra utalsz, hogy betartod pontosan a szigorú diétádat, amit előírtak? Vagy alig-alig eszel mellé? Vagy koplalsz a jobb eredmény reményében? Mert az utolsó két verzió nem jó.

Ha koplalsz, akkor nagyon leromlik az inzulin érzékenységed, ugyanakkor a szervezet gyárt magának cukrot az izmaid lebontásával. Ez nem jó út.

2024. jún. 14. 14:46
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 vagyok. Természetesen az orvos tudja majd megmondani, hogy mit kell változtatni, mert ő ismeri az összes laboreredményed, tudja mit javasolt és gondolom étkezési naplót is viszel. Mi csak tippelgetni tudunk, hogy mire számíthatsz.
2024. jún. 14. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!