Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívritmuszavar? Mi lehet?

Szívritmuszavar? Mi lehet?

Figyelt kérdés
Sohasem volt még ritmuszavarom ezért sem tudom, hogy mi ez. Közel 1 hete kezdődött az egész. Mostanság elég stresszes időszakom volt, keveset is aludtam, gondoznom kellett egy rokonomat, aki nem rég jött ki a korházból és a látványa meg az egész szituáció kikészített idegileg. A szívem néha 1 nagyobbat üt vagy ritmust vált. Ez kb félóránként van, nem gyorsan nem lassan, hanem ritmust vált hirtelen. Néha fáj a mellkasom (ez nagyon ritka) és kattanást érzek a szívemnél. Elmentem vele orvos, hosszú EKG, vérnyomás méres stb… a szokásos. Észlelték a ritmuszavart és elküldtek vérvétel, VISZONT ott szó szerint semmi minden tökéletes, annyi hogy nagyon kevés a magnézium a szervezetemben és a magnézium hiány előidézhet szívritmuszavart, ahogy olvastam. Kardiológiára holnap kapok beutalót, azóta szedek ritmusszabályzót és magnéziumot is, (b6 vitaminokat) valamennyivel jobb, de még stresszes vagyok emiatt. A szívemmel soha semmi baj nem volt, focizok, sportolok, dolgozok. Egészségügyi problémám sem volt sohasem, minden évben járok vérvételre. Rosszul lét sem volt.

2024. jún. 5. 23:08
 1/1 Ypszilon1980 ***** válasza:
64%
Semmit sem jelent, hogy eddig nem volt, egy élethelyzet is előidézheti, de az is lehet, hogyha megszűnik ez a stressz faktor, akkor rendeződik, de kardiológus majd megmondja mi legyen, valószínűleg lesz szív UH is.
2024. jún. 6. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!