Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez már biztos hogy veseelégtel...

Ez már biztos hogy veseelégtelenség?

Figyelt kérdés
Két héttel ezelőtt voltam vérvételen, kiderült hogy az EGFR 69-es, a kreatininom pedig 128-as volt és még fehérjét is találtak a vizeletemben. Mondták, hogy menjek el ismét két hét múlva, addig ne szedjek kreatint, és a fehérjét is csökkentsem. Megjött az eredmény: 66-os EGFR, 133-as kreatinin, és ismét fehérje a vizeletben. 19 éves vagyok és rettegek, hogy vesebetegsegégem van, családban sose fordult elő. Emelett olvastam rengeteg helyen, hogy nagyobb izömtömegű embereknél előfordulhat kreatinin növekvés. 175 cm vagyok és 95 kg. Szerintetek ez már biztos hogy vesebetegségre utal?

máj. 4. 16:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha túltolod a fehérjeport, akkor az tönkre tudja vágni a veséidet.
máj. 4. 17:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Normális esetben a vizeletben nem kellene fehérjének lenni.

Érdemes lenne találkozni egy nefrológussal, hogy kitalálja mitől van ez, és mit lehet tenni ellene.

máj. 4. 21:38
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez egyáltalán nem veseelégtelenség, lehet csak keveset iszol. A fehérje ha mindig van a vizeletben az már gond lehet, de az származhat prosztatából is, vagy ha nem középsugaras a vizelet. Fehérjét, kreatint érdemes csökkenteni.
máj. 7. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!