Milyen kilátásai vannak a daganatos agyvérzésen átesett nagymamámnak?
Figyelt kérdés
Nagymamám 94 éves lesz az idén. Teljesen önellátó volt főzött,mosott kertészkedett. Papilláris rákja van, de az orvosok azt mondták ezzel elél még 100 évig, de megfázott köhögött, ezért elvittük a kórházba, ahol azt mondták, hogy a daganat már egy picit nyomja a gégecsövet, ezért oxigén kell neki mivel fennáll a fulladás veszély. Pulmanológiára rendelték be, hogy majd ott kezeljék tágítsák valamilyen módon a gégecsövét. Első éjszaka viszont agyvérzést kapott. Fél oldalára le van bénulva csövön keresztül visz be folyadékot illetve táplálékot. A kórházban durván egy hetet volt, majd hazahoztuk és itthon ápoljuk természetesen szakápolók bevonásával és folyamatos felügyelet mellett. Valamennyire kezdi mozgatni a bénult oldalát, de még nem sokat fejlődött. Beszéd egyáltalán nincs, de reagál a környezetére és kérésre megszorítja a kezét és nézelődik. Illetve ha forgatjuk add ki hangokat. Van egy felfekvés a fenekén, amiről a kórház "elfelejtett" szólni. Mik a kilátások felépülhet még annyira, hogy a jövőben tudja egy rehabilitációs intézet fogadni?2024. ápr. 21. 20:56
11/14 A kérdező kommentje:
Elhunyt május végén...
nov. 12. 08:46
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azóta keresztanyám anyukája is kapott Őt is nagyon szerettem és őt is elvitte kb 1,5 hónap alatt...
nov. 12. 20:19
14/14 Manó11 válasza:
12/es voltam. Sajnálom,még egyszer részvétem! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!