Magas vérnyomás ra mi az ami javasolt? Kaptam egy gyógyszert de
Természetes gyógymód gyógynövény is érdekelne.
Tudtok valamit ajánlani?
Covercard gyógyszert szedek.
Túlsúlyos nem vagyok.
Ülő munkát végzek napi 10- néha 12 órában.
Nem nem érdekel csak nem szeretnék örökké gyógyszert szedni és esetleg más természetes gyógymód is èrdekel.
Főleg személyes tapasztalatok èrdekelnek, Google találatokat én is megtalálom köszönöm.
Gyógynövények a vérnyomás szabályozásáért
Galagonya tea. Szíverősítő és szívnyugtató hatású, tágítja az ereket, csökkenti az érelmeszesedést és a koleszterin lerakódását, és a vérnyomást is csökkenti. ...
Fehér fagyöngy tea. ...
A fokhagyma még a vérnyomást is csökkenti. ...
Hibiszkuszvirág tea.
A csavar az benne, hogy nem ugyanazon ok miatt lesz magas a vérnyomása az embereknek. Emiatt kísérleteznek az orvosok a különböző gyógyszerekkel is, mire megtalálják az adott személynek megfelelőt.
Az a cél, hogy jó legyen a vérnyomásod, mert egyébként nő az érrendszeri betegségek rizikója.
Ha meg már szedni kell rá valamit, akkor mi a jobb?
Valami aminek bizonyított a hatása, ismert, ellenőrzött és állandó az összetétele: gyógyszer.
Vagy valami ismeretlen, változó összetételű, klinikai vizsgálatokkal nem, vagy alig alátámasztott hatású természetes “gyógymódot” használni?
4 vagyok: Szögezzük le: nem akarlak rábeszélni semmire.
Csak azért írok, hogy ne hiedelmek alapján dönts.
- természetes anyagoknak is lehet súlyos mellékhatása, jó példa a Balkán nefropátia esete.
- a vérnyomáscsökkentőknek is lehet mellékhatásuk, azonban azok ebben a gyógyszercsoportban jellemzően egyhék, mivel ezeket a gyógyszereket sokáig kell szedni, tehát fontos, hogy jól tolerálhatóak legyenek.
- És pont ezért kell “kísérletezni” a gyógyszerekkel: ha véletlenül valamelyik mégis mellékhatást okoz, akkor választunk egy másikat. Ha nem elég a hatása, akkor kombináljuk egy másik gyógyszerrel.
Általában függetlenül a magas vérnyomás okától (ami egyébként leggyakrabban ki srm derül) ugyanazok a gyógyszercsoportok használhatók, a beteg tulajdonságai, egyéb betegségei befolyásolják az elsődlegesen választott gyógyszer csoportját.
Hány éves vagy és milyen mellékhatásai vannak?
Én 27 leszek, egy éve szedek covercard 5/5-öt, semmi mellékhatása nincs és a vérnyomásom teljesen rendben már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!