Vércukor szintes vérvétel előtt este burgerkinget ettem és a teszt azt mutatja hogy inzulin rezisztens vagyok. Ez szerintem azért nem igaz mert soha nem eszek semmi cukrosat naponta 2 liter pepsi max de abban nincsen cukor. Meglehet hogy azért?
Figyelt kérdés
Mutatta azt a teszt mert a gyors kaja nagyon sós és cukros üdítő járt hozza ez emelte meg ennyire azt a szintet? Nagyon aggodokmárc. 11. 23:39
1/2 anonim válasza:
Milyen fajta, hány pontos IR vizsgálat volt? Egyébként IR beteg lehet olyan is, aki nem eszik semmilyen cukrot, nincs ehhez köze, cukorbeteg is lehet. Viszont akármilyen is a Pepsi, napi 2L semmiképp nem jó. Meg kellene ismételni úgy, hogy előtte nap este nem eszel, iszol ilyeneket és ha nem többpontos terheléses IR vizsgálat volt, akkor azt elvégezni.
2/2 anonim válasza:
Kéne tudni, pontosan milyen vizsgálat volt. Csak HOMA-indexet néztek? Mert akkor meg kéne nézni rendes cukorterheléssel is. Ha cukorterhelés volt és határeset, akkor esetleg lehetett a vacsorától, akkor azt is ismételni kell. De egy bőven pozitív cukorterhelést nem okoz a vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!