Jól készítettem elő a Sumamed Forte 200mg/5ml? Igy csak 3 napos antibiotikum kúra lesz, szerintetek ez normális? A többi lent
Tehát azt irja hogy 16,5 ml vizet kell hozzáadjak.
Az annyit jelent hogy az 5ml-s adagolóval 3x szívok fel vizet es azt a porhoz adom. +1,5ml-t ami nagyon pici mennyiség.
Nagyon kevés gyogyszeradag jött ki, ez normális?
Én ezt találtam online:
Az, hogy 3 napos a kúra, az rendben van, itt is azt írja:
45 kg testtömeg alatti gyermekek és serdülők
Az alsó, és felső légúti fertőzések, továbbá a bőr és lágyrész fertőzések (az eritéma migránsz kivételével) kezeléséhez szükséges TELJES mennyiség 30 mg/ttkg, 3 napra elosztva, VAGYIS 10 mg/ttkg naponta egyszer.
És alatta a táblázat, hogy a gyermekek adagját testtömegük alapján hogyan kell kiszámítani.
Hány kg-os gyerekről van szó, ohgy jön ki ez a 16,5 ml?
Mondjuk nem ez a legegyértelműbb használati utasítás, amit életemben láttam...
Úgy kell elkészíteni, ahogy írtad, tehát a teljes mennyiséghez kell 16,5 ml vizet adni.
Az, hogy hány napos lesz a kúra, az nem az elkészítés módjától függ, hanem attól, hogy hány mililiter fenti módon elkészített oldatot kell adagolni a fiadnak.
Az orvosnak ezt kellett volna előírnia. Erre nézve mit írt az orvos? Ezt kötelező a receptre ráírni, ha nincsen meg, akkor a patikustól is megkérdezheted.
Köszi a 2nek is.
3# 5ml/nap 1x reggel.
13,5kg-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!