Ennyi paracetamol okozhatott máj problémát?
Figyelt kérdés
Bevettem 1500mg paracetamol fájdalomcsillapítót pár nappal ezelőtt, 1000mg ot egyszerre aztan utánna még 500mg ot.
Lehet csak beképzelem de kicsit fáj a jobb bordaív alatt és erre azt írják, hogy májfájdalom.
És a paracetamol májtoxikus.
+már lejárt volt a paracetamol amit bevettem
márc. 3. 15:32
1/5 A kérdező kommentje:
Meg nyílván még előtte nap is bevettem kb 1000mg ot.
márc. 3. 15:38
2/5 Ypszilon1980 válasza:
Ha lejárt, akkor miért szedted be? Egyébként 4 óránként 500mg, napi max mennyiség 4000mg, ezeket nem ajánlatos túllépni, mert gondot okozhat. Hogy nálad mi van, azt nem tudom.
3/5 anonim válasza:
Ennyi nem okoz problemat a majban. En 3 honapig szedtem antibiotikumot, na ott mar jocskan felugortak a maj ertekek.
4/5 anonim válasza:
Ennyi még nem okoz gondot, de a paracetamolos termékek nem a legjobb választás. Ahhoz rendszeresen kell szedni, nem 1-2 alkalommal, hogy máj-, vagy veseproblémát okozzon. Az, hogy lejárt, csak annyiban számít, hogy a lejárati idő után már veszít a hatékonyságából, mert lebomlik benne a hatóanyag.
5/5 A kérdező kommentje:
Ismer valaki olyat aki tud erősebbet kiírni? Írtam a házi orvosnak és elutasított mert, hogy ő nem fog tramadolt felírni fájdalomra.
szept. 14. 18:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!