Ezek lehetnek GERD tünetei?
Két éve egy rutin fül-orr-gége vizsgálaton közölte az orvos, hogy refulxom van, szó szerint azt mondta, hogy szét van már marva a torkom. Nem tudtam, nem nagyon voltak tünetei.
Tavaly óta viszont nagyon félelmetes és fájdalmas mellkasi panaszaim vannak. Bele-bele nyilallás, nehézlégzés, diszkomfort érzet, folyamatos fájdalom. A szívem többször meg lett vizsgálva, apró eltérések mutatkoztak, de semmi olyan, ami az orvosok szerint aggodalomra adna okot.
Sokat mozgok, heti 5x edzek, de ez főleg nehéz súlyzós edzést jelent. Egy hete elkezdtem beiktatni a kardiót is, de azt veszem észre, hogy az edzések után nagyon durván előjönnek a tünetek, sokszor utána otthon már csak feküdni tudok, annyira szarul vagyok 1-2 órán keresztül. Kardiónak ugráló kötelezek. Nem volt még szívrohamom, ne is legyen, de ilyen fájdalomnak tudom elképzelni. És ahogy mondtam is, ijesztő, pszichésen nagyon megterhelő.
Néha edzés nélkül is előjön, van hogy random, van hogy este, lefekvéskor.
Igazából minden jel refluxra utal, viszont klasszikus gyomorsavas tüneteim a rekedtségen kívül nincsenek. Nem érzek rossz ízt a számban, nem puffadok, nem jön vissza a kaja, nem érzek maró érzést sehol.
Én ugyanígy vagyok. Nagyon jól bevált a Gaviscon lefekvés előtt, illetve reggel evés előtt 1 db 20 mg-os pantoprazol.
Én is elmentem kardiológushoz is, és amikor kiderült, hogy a szívem tökéletes, viszont refluxom van, akkor nyugodtam meg.
Ha kardioedzés után rosszul vagy, menj el kardiológushoz feltétlenül, állapítsa ő meg, hogy van-e valami gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!