Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet, hogy soha nem lesz...

Lehet, hogy soha nem lesz tünetem? Colitis Ulcerosa

Figyelt kérdés

Vékony vagyok, emiatt anorexia gyanúval pszichiátrián voltam. Hiába tömtek kajával, a súlyom jelentősen nem változott. Nem ettem soha jól. Ott elkezdtek etetni és véres hasmenésem lett. 2 hétig volt. Kiderült Colitis ulcerosa a bajom. Kaptam gyógyszert és semmi bajom. Nem is volt soha más tünetem, mégis az egész vastagbelemet érinti a gyulladás. Sajnos most se eszek sokat, nem is nagyon van választék. Étvágytalan is vagyok. Lehet, hogy nincs tünetem soha, de a beleim tönkremennek? Fogyás van, de azzal nem igazán foglalkozták már. Szerencsés lennék vagy várható tünet később? Tapasztalat? Baj, ha nem eszek sokat ennél a betegségnél? Talán 40 kg vagyok jelenleg, de lehet már kevesebb.

18 éves vagyok

febr. 25. 21:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát a véres hasmenés elég tünet.

Ez olyan betegség, hogy vannak időszakok, amikor fellángol és olyanok, amikor semmi bajod.

Enned azért kellene, mert fellángoláskor nagyon sok fehérjét és egyéb tàpanyagot veszít a szervezeted, a gyulladás, hasmenés, stb. miatt. Ha nagyon nem megy, akkor próbálj meg szájon át fogyasztható tápszereket kipróbálni.

febr. 25. 21:52
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Borzasztóan sajnàlom a betegséged!😔

Tudom ez kevés...

Esetleg egy dietetikussal beszèlj, hogy hogyan tudnál úgy étkezni, hogy ne lángoljon fel a gyulladás, de mègis picit hízzál.

Nem csak az lesz a gond, hogy sovàny vagy, hsnem, hogy nem lesz elèg tàpanyag a szervezetednek. Sok más betegség is ilyenkor utólér.

febr. 25. 21:55
 3/13 A kérdező kommentje:
A véres hasmenés csak evéskor jelentkezett. Ha nem kezdenek etetni, akkor lehet soha nem lesz tünet. Előtte is alig ettem. Most meg szinte semmit.
febr. 25. 22:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven elég tünet az, hogy 40 kiló vagy...az nagyon kevés!
febr. 25. 22:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Érdeklődj a dokidtól, hogy mehetnél-e esetleg immun teràpiára..
febr. 25. 22:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Most várok valami genetikai tesztre, hogy kell e biológiai terápia. A családom anorexiásnak gondol. Szerintük az evésnél mindig kifogásokat keresek. Emiatt lehet megint a pszichiátriára akarnak rakni. Holnap megyek kontrollra, de megint fogytam (az előbb mértem). Csak emiatt ott akarnak majd tartani a gasztron?
febr. 25. 23:19
 7/13 anonim ***** válasza:

Az meglehet, hogy néhàny napra befektetnek, de csak vizsgàlatok miatt. Attól nem kell félni.

Egy ilyen betegség hoz magàval mentális betegséget is, szóval akár az evestől való félelem, de a gyulladas miatti étvagytalansàk is közre jàtszhat.

De próbàlj kerlek enni! Ez fontos. Meg sok folyadékot.

Nem kell, hogy egyszerre sokat egyél. Egyél keveset, de többször. Napi 5x-6x akár. De enni nagyon muszàj. És egy pszichológust is keress fel, akàr pszichátert.

Most hàny cm vagy és hàny kiló? Ha szabad ezt megkerdezni.

febr. 25. 23:25
 8/13 A kérdező kommentje:
164 cm és 39,5 kg
febr. 25. 23:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy ennél a betegségnél is előfordul, hogy valakinek kevés tünete van csupán, de ezt előre megmondani nem lehet. Ha szükséges diétázz, vigyázz a beleidre, amúgy meg próbáld meg élvezni az életet, sportolni, mozogni! Kerüld az alkoholt! Menj el a kontroll vizsgálatokra, amikor szükséges!
febr. 25. 23:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Szegény, ez tényleg nagyon kevés.

Legalább 20 kilóval többnek jéne lenned.

Muszáj enned!!

febr. 25. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!