Lehet, hogy soha nem lesz tünetem? Colitis Ulcerosa
Vékony vagyok, emiatt anorexia gyanúval pszichiátrián voltam. Hiába tömtek kajával, a súlyom jelentősen nem változott. Nem ettem soha jól. Ott elkezdtek etetni és véres hasmenésem lett. 2 hétig volt. Kiderült Colitis ulcerosa a bajom. Kaptam gyógyszert és semmi bajom. Nem is volt soha más tünetem, mégis az egész vastagbelemet érinti a gyulladás. Sajnos most se eszek sokat, nem is nagyon van választék. Étvágytalan is vagyok. Lehet, hogy nincs tünetem soha, de a beleim tönkremennek? Fogyás van, de azzal nem igazán foglalkozták már. Szerencsés lennék vagy várható tünet később? Tapasztalat? Baj, ha nem eszek sokat ennél a betegségnél? Talán 40 kg vagyok jelenleg, de lehet már kevesebb.
18 éves vagyok
Hát a véres hasmenés elég tünet.
Ez olyan betegség, hogy vannak időszakok, amikor fellángol és olyanok, amikor semmi bajod.
Enned azért kellene, mert fellángoláskor nagyon sok fehérjét és egyéb tàpanyagot veszít a szervezeted, a gyulladás, hasmenés, stb. miatt. Ha nagyon nem megy, akkor próbálj meg szájon át fogyasztható tápszereket kipróbálni.
Szia!
Borzasztóan sajnàlom a betegséged!😔
Tudom ez kevés...
Esetleg egy dietetikussal beszèlj, hogy hogyan tudnál úgy étkezni, hogy ne lángoljon fel a gyulladás, de mègis picit hízzál.
Nem csak az lesz a gond, hogy sovàny vagy, hsnem, hogy nem lesz elèg tàpanyag a szervezetednek. Sok más betegség is ilyenkor utólér.
Az meglehet, hogy néhàny napra befektetnek, de csak vizsgàlatok miatt. Attól nem kell félni.
Egy ilyen betegség hoz magàval mentális betegséget is, szóval akár az evestől való félelem, de a gyulladas miatti étvagytalansàk is közre jàtszhat.
De próbàlj kerlek enni! Ez fontos. Meg sok folyadékot.
Nem kell, hogy egyszerre sokat egyél. Egyél keveset, de többször. Napi 5x-6x akár. De enni nagyon muszàj. És egy pszichológust is keress fel, akàr pszichátert.
Most hàny cm vagy és hàny kiló? Ha szabad ezt megkerdezni.
Szegény, ez tényleg nagyon kevés.
Legalább 20 kilóval többnek jéne lenned.
Muszáj enned!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!